Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 227)

Tarifler

Yeşil Mercimekli Kesme Çorbası

Malzemeler: 1 avuç kesme makarna 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 kahve fincanı yarma mısır 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 litre et suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Yeşil mercimeği ve yarma mısırı 1 saat kadar suda bekletin. Tereyağını eritip çok ince kıyılmış soğanı kavurun. Soğan yumuşayınca salçaları ekleyin. …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Patlıcan

Malzemeler 4 adet patlıcan 5 adet domates Sarımsak Zeytinyağı Sirke Tuz Hazırlanışı Domatesleri rendeleyin, patlıcanları soyun. Domatesin suyunda  sirke, zeytinyağı, tuz ilavesiyle pişirin. Soğuk olarak servis edin.

Devamını oku »

Tavuklu Tel Şehriye Salatası

Malzemeler 500 gram tel şehriye 1 adet tavukgöğsü Maydanoz Nane Dereotu Yeşil soğan Limon Tuz Hazırlanışı Tel şehriyeyi kavurun. Bir tencerede tavukgöğsünü haşlayın. Tavukgöğsünüdidikleyip tel şehriyeye katın. Bütün yeşillikleri doğrayıp didiklenmiş tavuk etiyle karıştırın. Servis edeceğiniz zaman limonla,  tuzunu katın.

Devamını oku »

Arap Dolması

Malzemeler 4 adet kabak 1 su bardağı pirinç 300gram kıyma Pul biber Kekik Sarımsak Sumak Kimyon Karabiber Hazırlanışı Pirinç , kıyma, pul biber, kekik,sarımsak, sumak, kimyon ve karabiberi bir kaba alıp yoğurun. Kabakları oyup içine harcı doldurun. Tencereye dizin. 2 bardak su, sıvı yağ ve tuz  ekleyerek pişirin.

Devamını oku »

Üzüm Böreği

Malzemeler Hamur İçin: 1 su bardağı süt 2 su bardağı su 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti İçin: 3 bardak şeker 3,5 bardak su Yarım limon İç Malzemesi İçin: 500 gram üzüm 1 çay bardağı pirinç Hazırlanışı Hamuru için; Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamurdan 20 tane beze yapın. Hepsini tek tek açın. İç malzemesini kavurup her beş …

Devamını oku »

Lorlu Bulgurlu Pazı Dolması

Malzemeler 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı lor 2 adet kuru soğan Tereyağı Zeytinyağı Pazı yaprağı   Hazırlanışı Soğanları tereyağı ve zeytinyağında doğrayıp kavurun. Bulgurları haşlayıp ekleyin. Bulguru ocaktan aldıktan sonra  içine lor ekleyip karıştırın. Pazıları bu iç malzemesi ile sarın. Tencereye dizip pişirin.  Sarmısaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı ile servis edin.  

Devamını oku »

Bakla Dolması

Malzemeler 1 su bardağı kurubakla 1 su bardağı aşlık 4 adet kuru soğan Biber salçası Pul biber Reyhan Tuz Zeytinyağı Üzüm yaprağı Hazırlanışı 1 gece önceden kurubaklayı ıslatın. Ertesi gün robottan geçirerek bütün malzemeleri karıştırın, içine  yarım su bardağı su ekleyip  küçük küçük sarmaya başlayın.Dolmaların daha lezzetli olması için tencerenin alt kısmına kemikli  et  koyabilirsiniz. Hepsinitencereye dizin ve pişmeye bırakın. …

Devamını oku »

Çilekli Supangle

Malzemeler 4  su bardağı süt 3 yemek kaşığı tozşeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 150 gram bitter çikolata 1 adet yumurta sarısı 1 paket çilekli kremşanti 5-6 adet çilek Hazırlanışı 1 su bardağı süt ile çilekli kremşantiyi çırpın. Bir tencerede sütü,tozşekeri,mısır nişastasını koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Bir kasede yumurta sarısını çatal ile çırpın.Sütlü  karışımdan azar azar yumurta sarısına ilave …

Devamını oku »

Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 litre süt 80 gram bitter çikolata Kremalı bisküvi Üzeri İçin: 1 paket muzlu puding Bisküvili İrmik Tatlısı Hazırlanışı İrmik, şeker, süt hepsini muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ardında parça parça çikolata ekleyin, eriyene kadar pişirin ve borcama dizin. Bisküvileri irmiğin üzerine dökün. Muzlu pudingi pişirip en üste döküp spatula ile …

Devamını oku »

Kakaolu Kalpli Pasta

Hamur İçin: 6 adet yumurta 1 tutam tuz 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya Şerbet için: 5 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı su 1-2 damla limon veya portakal suyu Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya margarin …

Devamını oku »
Deneme bonusu