Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Balık Çorbası

Balık Çorbası

1

Balık Çorbası İçin Malzemeler:

> 3 adet iskorpit balığı

> 4 çorba kaşığı zeytinyağı

> 2 adet orta boy havuç

> 1 adet büyük boy soğan

> 1 adet küçük boy kereviz

> 2 adet orta boy patates

> 1 çorba kaşığı un

> 7-8 dal maydanoz

> 7-8 adet tane karabiber

Balık Çorbası Terbiyesi İçin:

> 1 adet yumurtanın sarısı

> 1 adet limonun suyu

Balık Çorbası Tarifi:

Balık suyu için;

İskopritleri balıkçınızda temizletin. Kemiklerini ve kafalarını balık suyunda kullanmak üzere ayırtın. Maydanozları yıkayıp süzdükten sonra dallarını ve yapraklarını ayırın. Balık suyunu hazırlamak için balıkların kemiklerini ve kafalarını, soğanın, kerevizin, havucun yarısını ve ayırdığınız maydanoz dallarını büyük bir tencereye alın. Tane karabiberleri ilave edin. 2 litre kadar suyu da ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. 20 dakika kaynatın. Arada bir üzerinde biriken köpükleri delikli bir kepçe ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Balık etlerini ilave edip 5 dakika haşlayın. Tencereyi ocaktan alın, suyunu süzün, balık etlerini de ayrı bir kaba ayırın. Kalan soğanı, kerevizi ve havucu zar şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup aynı şekilde doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp kalan havuç ile soğanı kavurun. Unu ekleyin. 1 dakika daha kavurun. Sıcak balık suyunu (10 bardak) ve 2 su bardağı da normal suyu ilave edin. Su kaynayınca tuzu atın. Kalan kereviz ile patatesi de ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Meyanesi için; Limon suyu ile yumurta sarısını çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık kadarını alıp meyaneye ekleyin. Hazırladığınız meyaneyi kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave ederek hızlıca karıştırın. Ocaktan hemen alıp tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Çorbayı ocaktan alın, sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Balık Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir