Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 218)

Tarifler

Dil Peynirli Şiş Köfte

Malzemeler 8-10 adet çeri domates Köfte Harcı İçin: 500 gram tek çekim dana döş kıyma 200 gram dil peyniri 2 diş sarımsak 2 adet soğan Karabiber Kimyon Yenibahar Galeta unu Yumurta Hazırlanışı Kıymayı diğer malzemelerle iyice yoğurun. Kıymadan yuvarlak köfteler yapın. Dil peynirlerinin dış kısma gelmemesine dikkat edin. Köfteleri çeri domateslerle birlikte şişlere takın. Arzunuza göre fırında veya ızgarada pişirin. …

Devamını oku »

Muz Tatlısı

Malzemeler 5 -6 adet orta boy muz 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1-2 su bardağı un Bir tutam tuz 1 çay kaşığı karbonat 2-3 yemek kaşığı toz şeker Kızartmak İçin: 2 su bardağı sıvı yağ 1 paket kremşanti Hazırlanışı Yumurta, şeker, süt, tuz ve karbonatı karıştırın. Üzerine un ilave edip, hafif akıcı bir hamur elde edin. Sıvı yağı …

Devamını oku »

Ballı Helva

Malzemeler 1 su bardağı un 200 gram tereyağı 3-4 yemek kaşığı bal 2-3 yemek kaşığı pekmez Bir tutam tuz Ballı Helva Hazırlanışı Öncelikle unu, bir tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, kahverengi olana dek kavurun. Üzerine tereyağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından tuz, bal, pekmez ekleyip  3-5 dakika daha kavurun.  Ballı helvayı zevkinize göre tabaklara dizip servisi tamamlayın.

Devamını oku »

Etli Dovğa

Malzemeler 500 gram kase  yoğurt 2 adet yumurta 1-2 yemek kaşığı un 1 küçük çay bardağı pirinç, 200 gram kuzu kıyma 1 adet orta boy soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım demet dereotu Yarım demet yeşil soğan 1 demet taze nane Tuz, karabiber Hazırlanışı Kıyma için; Öncelikle kuru soğanları çok ince şekilde rendeleyin. Daha sonra üzerine kıyma, yeterli miktarda …

Devamını oku »

Renkli Cupcake

Malzemeler 3 adet yumurta 225 gram toz şeker 200 gram un 125 ml. süt 125 ml. sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Renkli gıda boyaları Üzeri İçin: Kremşanti Hazırlanışı Şekerle yumurtayı homojen hale gelene kadar iyice çırpın. Süt ile sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya koyup tekrar çırpın. Renklendirmek için bir kaç kaba …

Devamını oku »

Paşa Tatlısı

Malzemeler 100 gram margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 kilo süt Kremşanti Hindistancevizi Damla çikolata 150 gram fındık Paşa Tatlısı Hazırlanışı Margarinle unu kavurun. Şekeri, sütü ekleyip muhallebi kıvamı olana kadar pişirin. Bir tepsinin içine her tarafını kaplayacak şekilde hindistancevizi serpin. Muhallebi piştikten sonra Hindistancevizi serpili tepsinin içine, her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Soğumaya bırakın. …

Devamını oku »

Havuçlu Pizza

Malzemeler Hamuru İçin: 1 bardak ılık su Yarım paket yaş maya 1 tutam tuz ve şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 4 su bardağı un Üzeri İçin: Mantar Zeytin Domates sosu Kaşar peyniri rendesi Havuç Brokoli Hazırlanışı Mayayı ılık sütün içinde eritin. Daha sonra bütün malzemeleri ekleyip yoğurun. 30-40 dakika bekletin. Tepsiye …

Devamını oku »

Fıstıklı Ezmeli Karnabahar

Malzemeler 1 adet küçük boy karnabahar 1 adet patates 1 adet havuç 100 gram yerfıstığı ezmesi 1 fincan bezelye 1 çorba kaşığı köri Yarım demet maydanoz 1-2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Patates ve havucu temizleyip küp doğrayın. Bir tavada tereyağı ile havuç ve patatesi birkaç dakika kavurun. Karnabaharı ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra sıcak su, …

Devamını oku »

Avokado Salatası

Malzemeler 1-2 adet avokado Yarım demet yeşil soğan 200 gram çeri domates 100 gram göbek marul 1 adet kırmızı biber Zencefil Limon suyu Zeytinyağı Tuz, biber Hazırlanışı Avokadoyu soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartıp parçalara kesin. Yeşil soğanları temizleyip halka halka doğrayın. Domatesleri elma gibi dilimleyin. Biberi uzunlamasına soyup, çekirdeklerini çıkartın. Zencefil ile biberi küçük küp doğrayın. Marulu ince şerit kesin. …

Devamını oku »

Çilekli Panna Cotta

Malzemeler 200 gram çilek 2 yaprak jelatin 200 ml. krema 200 gram toz şeker Hazırlanışı Çilekleri blendardan geçirin. Yaprak jelatinleri suya koyup eritin ve sıkın. Çilekleri krema ve toz şeker ile tencereye koyup jelatini ekleyin. Koyulaşınca ateşten alın. Panna cotta kalıplarını streç film ile kaplayın. Tatlıyı kalıplara paylaştırıp derin dondurucuda 2 saat bekletin. 2-3 çileği kesin. Panna cottaları ters çevirip çileklerle …

Devamını oku »
Deneme bonusu