Malzemeler: Portakal Sos İçin: > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı su > 2 yemek kaşığı nişasta > Yarım su bardağı şeker Panna Cotta İçin: > 2 paket süt kreması (400 gram) > 6 yemek kaşığı pudra şekeri > 2 yemek kaşığı toz jelatin > 1 paket vanilya > 2 su bardağı süt > 2 yemek kaşığı …
Devamını oku »Tarifler
Vişne Soslu Cheesecake
Malzemeler: Altı tabanı için: > 2 paket burçak bisküvi > 125 gram tereyağı > 20 gram kırık ceviz Kreması için: > 4 adet yumurta > 3 kutu krem peynir veya 500 gram tuzsuz lor peynir > 3 çorba kaşığı yoğurt > Vanilya Üzerinin Sosu İçin: > 1 paket dondurulmuş vişne > Yarım litre vişne suyu > 3 kaşık mısır nişastası …
Devamını oku »Taze Ispanak ve Rosebeef Salata
Malzemeler: > 200 gram antrkot > 10 gram karabiber > 10 gram taze kekik > 10 gram biberiye > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 1 yemek kaşığı hardal > 1 demet roka > 1 demet bebek ıspanak > 100 gram çeri domates > 3 yemek kaşığı zeytinyağı > 10 gram dolmalık fıstık > 1 adet yeşil elma Hazırlanışı: Antrkotu bir …
Devamını oku »Sebzeli Mercan Sarması
Malzemeler: > 2 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet antenli mercan > 100 gram zeytinyağı > Yarım demet dereotu > 2 adet domates > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Patlıcan ve taze kabağı uzun ince şeritler halinde kesin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ile şeritleri marine edin ve ızgarada mühürleyin. Antenli mercanın filetosunu çıkarın ve aynı şekilde …
Devamını oku »Kırmızı Soğanlı Labada Salatası
Malzemeler: > 1 demet labada > 1 adet küçük boy kırmızı soğan > 1 tatlı kaşığı irice rendelenmiş limon kabuğu > 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Labadaları yıkayıp iyice süzün. Kırmızı soğanı ay şeklinde doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuzla iyice ovun. Labadalarla kırmızı soğanı harmanlayın. En son zeytinyağını ekleyip tatlandırın. Servise hazır edin.
Devamını oku »Izgara Sebzeli Antenli Mercan Lazanya
Malzemeler: > 1 adet antenli mercan > 1 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet domates > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 100 gram taze kaşar > 2 diş sarımsak Hazırlanışı: Sebzeleri ayıklayın ve ince dilimler halinde kesin. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, tuz, karabiber ve ince doğranmış sebzeleri marine edin. Orta ateşe ayarlı ızgara tavada sebzeleri …
Devamını oku »Çeşme Enginarı Dolması
Malzemeler: > 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde) > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç …
Devamını oku »Rezeneli ve Kekikli Tart
Malzemeler: Tart Hamuru İçin: > 275 gram elenmiş un > 125 gram tereyağı (Buzdolabından yeni çıkmış) > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (tepeleme) > Birkaç çorba kaşığı soğuk su İç Malzemesi İçin: > 500 gram ince kıyılmış rezene > 200 gram ince kıyılmış pırasa > Birkaç dal taze kekik > 3 adet yumurta > 2 adet yumurtanın sarısı > …
Devamını oku »Sütlü Tatlı
Malzemeler: > 800 ml. süt > 200 ml. krema > 3 adet yumurtanın sarısı > 4 yaprak jelatin > 3 adet damla sakızı (Her biri en fazla nohut büyüklüğünde olmalı!) > 1 çay bardağı toz şeker Üzeri İçin: > 4-5 adet taze çilek > 4 adet şemsiye çikolata Hazırlanışı: Jelatin yapraklarını soğuk suda 10 dakika kadar beklettikten sonra suyun içinden …
Devamını oku »Semizotlu ve Çağla Bademli Salata
Malzemeler: > 1 demet semizotu > 1 avuç taze çağla badem Salatanın Sosu İçin: > 1 küçük kase taze çilek > 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 çorba kaşığı balzamik sirke Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi blender yardımı ile sos kıvamına gelene dek ezin. Sosunuz hazırdır. Semizotunu çiçek çiçek ayırıp yıkadıktan sonra iyice süzün. Çağla bademlerle birlikte harmanlayın. Sosunu …
Devamını oku »