Malzemeler: > 1 demet labada > 1 adet küçük boy kırmızı soğan > 1 tatlı kaşığı irice rendelenmiş limon kabuğu > 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Labadaları yıkayıp iyice süzün. Kırmızı soğanı ay şeklinde doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuzla iyice ovun. Labadalarla kırmızı soğanı harmanlayın. En son zeytinyağını ekleyip tatlandırın. Servise hazır edin.
Devamını oku »Tarifler
Izgara Sebzeli Antenli Mercan Lazanya
Malzemeler: > 1 adet antenli mercan > 1 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet domates > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 100 gram taze kaşar > 2 diş sarımsak Hazırlanışı: Sebzeleri ayıklayın ve ince dilimler halinde kesin. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, tuz, karabiber ve ince doğranmış sebzeleri marine edin. Orta ateşe ayarlı ızgara tavada sebzeleri …
Devamını oku »Çeşme Enginarı Dolması
Malzemeler: > 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde) > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç …
Devamını oku »Rezeneli ve Kekikli Tart
Malzemeler: Tart Hamuru İçin: > 275 gram elenmiş un > 125 gram tereyağı (Buzdolabından yeni çıkmış) > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (tepeleme) > Birkaç çorba kaşığı soğuk su İç Malzemesi İçin: > 500 gram ince kıyılmış rezene > 200 gram ince kıyılmış pırasa > Birkaç dal taze kekik > 3 adet yumurta > 2 adet yumurtanın sarısı > …
Devamını oku »Sütlü Tatlı
Malzemeler: > 800 ml. süt > 200 ml. krema > 3 adet yumurtanın sarısı > 4 yaprak jelatin > 3 adet damla sakızı (Her biri en fazla nohut büyüklüğünde olmalı!) > 1 çay bardağı toz şeker Üzeri İçin: > 4-5 adet taze çilek > 4 adet şemsiye çikolata Hazırlanışı: Jelatin yapraklarını soğuk suda 10 dakika kadar beklettikten sonra suyun içinden …
Devamını oku »Semizotlu ve Çağla Bademli Salata
Malzemeler: > 1 demet semizotu > 1 avuç taze çağla badem Salatanın Sosu İçin: > 1 küçük kase taze çilek > 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 çorba kaşığı balzamik sirke Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi blender yardımı ile sos kıvamına gelene dek ezin. Sosunuz hazırdır. Semizotunu çiçek çiçek ayırıp yıkadıktan sonra iyice süzün. Çağla bademlerle birlikte harmanlayın. Sosunu …
Devamını oku »Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav
Malzemeler: > 2 su bardağı pirinç > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 demet taze soğan > 2 adet temizlenmiş enginar > Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 …
Devamını oku »Fırında Mini Baget Ekmekler
Malzemeler: > 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği) > 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri > 1 adet domates > 1 adet yeşilbiber > 4 dilim pastırma veya dana jambon > 4-5 dal maydanoz Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm …
Devamını oku »Deniz Börülcesi
Malzemeler: > 1 demet deniz börülcesi > 3 diş sarımsak > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi > 1 çorba kaşığı nar ekşisi > Buzlu su Hazırlanışı: Sosu için; Zeytinyağını, üzüm sirkesini ve nar ekşisini kavanozda çalkalayın. Sosunuz hazırdır. Geniş bir tencereye 2 litre kadar suyu ve 3 diş sarımsağı ekleyin. Su kaynayınca deniz börülcesini …
Devamını oku »Fırında İstiridye Mantarı
Malzemeler: > 500 gram istiridye mantarı (Tercihen büyük boy olanlarından) > 1 adet kapya biberi > 1 dal taze biberiye > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri > Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını nemli bir bezle silin. Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin, biberi çok ince zar şeklinde doğrayın. Taze biberiyeyi de …
Devamını oku »