Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Elmalı Strudel

Elmalı Strudel

37

 

Elmalı Strudel Malzemeler:

Hamur İçin:

> 170 gram un

> 25 gram tereyağı (oda ısısında)

> 1 çay kaşığı tuz

> 90 ml. soğuk su

> 30 ml. yumurta

İçi İçin:

> Yarım kilo elma

> 40 gram toz şeker

> 80 gram tereyağı

> 80 gram kuru üzüm

> 80 gram fındık + ceviz

> 1 çay kaşığı tarçın

 

Elmalı Strudel Hazırlanışı:

Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencerede tereyağını eritip üstüne rendelenmiş elmaları, kuru üzümü, şekeri, cevizi, fındık ve tarçını ekleyip suyu çekene kadar soteleyin. Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak elastiki kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru yuvarlayıp, üzerine sıvı yağ sürerek 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru temiz bir bez yada tülbent üzerinde kenarlarından elle esneterek açın. Açılan hamura soğumuş olan elmalı karışımı yayın. Açmada kullanılan bezin kenarından tutup kaldırarak sarın. Pişirme kağıdı üzerine alıp önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Dondurma yada vanilya sosla servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir