Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 214)

Tarifler

Lokma Tatlısı

Malzemeler: • 2 su bardağı un • 20 gram yaş maya • 1,5 çay bardağı ılık su • 1 tutam tuz • 50 gram tereyağı • Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: • 2 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı su • 1 çay kaşığı limon suyu Lokma Tatlısı Tarifi: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun …

Devamını oku »

Paşa Mezesi

Malzemeler: > 1 adet büyük boy soğan > 5-6 dal maydanoz > 1 baş sarımsak > 10-12 adet yeşilbiber > 500 gram acı biber salçası > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > Tuz, karabiber > 200 gram sepet peyniri > 200 gram ceviz içi > 200 gram Antepfıstığı içi Paşa Mezesi Hazırlanışı: Soğanı soyup küp doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. …

Devamını oku »

Izgara Minekop Balığı

Malzemeler: > 400-500 gram minekop balığı > 1 adet büyük boy patates > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri > 1 tutam muskat rendesi > 1-2 adet küçük boy turp > Kırmızı soğan, roka Hazırlanışı: Patatesi yıkayıp kuruladıktan sonra alüminyum folyoya sarın. 200 dereceye ayarlı fırında, patates yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından alın. …

Devamını oku »

Portakallı Panna Cotta

Malzemeler: Portakal Sos İçin: > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı su > 2 yemek kaşığı nişasta > Yarım su bardağı şeker Panna Cotta İçin: > 2 paket süt kreması (400 gram) > 6 yemek kaşığı pudra şekeri > 2 yemek kaşığı toz jelatin > 1 paket vanilya > 2 su bardağı süt > 2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Vişne Soslu Cheesecake

Malzemeler: Altı tabanı için: > 2 paket burçak bisküvi > 125 gram tereyağı > 20 gram kırık ceviz Kreması için: > 4 adet yumurta > 3 kutu krem peynir veya 500 gram tuzsuz lor peynir > 3 çorba kaşığı yoğurt > Vanilya Üzerinin Sosu İçin: > 1 paket dondurulmuş vişne > Yarım litre vişne suyu > 3 kaşık mısır nişastası …

Devamını oku »

Taze Ispanak ve Rosebeef Salata

Malzemeler: > 200 gram antrkot > 10 gram karabiber > 10 gram taze kekik > 10 gram biberiye > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 1 yemek kaşığı hardal > 1 demet roka > 1 demet bebek ıspanak > 100 gram çeri domates > 3 yemek kaşığı zeytinyağı > 10 gram dolmalık fıstık > 1 adet yeşil elma Hazırlanışı: Antrkotu bir …

Devamını oku »

Sebzeli Mercan Sarması

Malzemeler: > 2 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet antenli mercan > 100 gram zeytinyağı > Yarım demet dereotu > 2 adet domates > Tuz, karabiber       Hazırlanışı: Patlıcan ve taze kabağı uzun ince şeritler halinde kesin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ile şeritleri marine edin ve ızgarada mühürleyin. Antenli mercanın filetosunu çıkarın ve aynı şekilde …

Devamını oku »

Kırmızı Soğanlı Labada Salatası

Malzemeler: > 1 demet labada > 1 adet küçük boy kırmızı soğan > 1 tatlı kaşığı irice rendelenmiş limon kabuğu > 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Labadaları yıkayıp iyice süzün. Kırmızı soğanı ay şeklinde doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuzla iyice ovun. Labadalarla kırmızı soğanı harmanlayın. En son zeytinyağını ekleyip tatlandırın. Servise hazır edin.  

Devamını oku »

Izgara Sebzeli Antenli Mercan Lazanya

Malzemeler: > 1 adet antenli mercan > 1 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet domates > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 100 gram taze kaşar > 2 diş sarımsak   Hazırlanışı: Sebzeleri ayıklayın ve ince dilimler halinde kesin. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, tuz, karabiber ve ince doğranmış sebzeleri marine edin. Orta ateşe ayarlı ızgara tavada sebzeleri …

Devamını oku »

Çeşme Enginarı Dolması

Malzemeler: > 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde) > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç …

Devamını oku »
Deneme bonusu