Ana Sayfa » Tarifler » İç Pilavlı Kestaneli Hindi

İç Pilavlı Kestaneli Hindi

29

İç Pilavlı Kestaneli Hindi Malzemeler:

> 1 adet 1 kiloluk hindi > 100 gram zeytinyağı

> Tuz, kırmızı biber > 100 gram arpacık soğan

> 2-3 adet defne yaprağı > 1 adet elma

> 3 adet domates > 5-6 adet sivri biber

> Haşlanmış, kabukları soyulmuş yarım kilo kestane

> Bal > Salça > 10 gram tane karabiber

İç Pilav İçin:

> 500 gram pirinç > 125 gram tereyağı

> 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

> 1 adet soğan > 3 su bardağı hindi suyu

> Yenibahar, karabiber, tuz

İç Pilavlı Kestaneli Hindi Hazırlanışı:

İç pilav için; Pirinci ayıklayıp, ılık suyla ıslatın. 20 dakika bekletip, süzün. Tereyağının 1 çorba kaşığını ayırıp gerisini tencereye alın. Pirinci yağda kavurun. Bu sırada 1 çorba kaşığı tereyağında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Pirince ilave edin. Tuz, karabiber, yenibaharı katın. Kuş üzümünü de ilave edip, et suyunu ve kestaneleri ekleyin. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar demleyin. Hindinin karnını açıp, içini temizleyin. zeytinyağı, tuz, kırmızı biberi, bal, salça ve karabiberi karıştırın. Hindinin üzerine bu karışımı sürün. İçine hazırladığınız iç pilavı doldurun. Fırın tepsisine de kalan pilavı yayın. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 1,5 – 2 saat süreyle pişirin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.