Ana Sayfa » Tarifler » Kestaneli Lahana Sarma

Kestaneli Lahana Sarma

23

Kestaneli Lahana Sarma Malzemeler:

> 1 adet küçük boy lahana

> 200 gram pirinç

> 50 gram havuç (rendelenmiş olacak)

> 1 adet iri boy kuru soğan,

> Sıvı yağ (30 gram tencere içine, 30 gr dolma içine)

> Tuz > Karabiber > Kuru nane

> Tarçın > Yenibahar

Kestaneli Lahana Sarma  Hazırlanışı:

Soğan ve pirinçten dolma içini yapın. Baharatları ve rende havucu dolma içinde kullanın. Lahanaları maksimum 2 dakika olmak üzere sıcak suda haşlayın ve soğuk sudan geçirerek elinizin büyüklüğünde kesin. Dolma içini lahanaya koyup sarın. Lahanadan çıkan kırıntıları tencerenin altına dizin. Üzerine sarmaları koyun (Sarmaların tencerenin tabanına temas etmemesi gerekir). Kısık ateşte 30 dakika pişirip soğumaya alın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir