Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 207)

Tarifler

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler: > 1 kilo taze böğürtlen > 1 kilo toz şeker > 1 adet çubuk tarçın > Yarım limonun suyu Hazırlanışı: Böğürtlenleri temizleyip yıkadıktan sonra süzün. Süzdüğünüz böğürtlenleri tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Oda ısısında bu şekilde 3-4 saat kadar bekletin. Daha sonra ateşin üzerine alın. Reçel kıvamına gelince limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca …

Devamını oku »

Kayısı Reçeli

Malzemeler: > 1 kilo taze kayısı > 750 gram toz şeker > 1 adet limonun suyu > 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp temizleyin. Çekirdeklerini  çıkarıp ikiye ayırın. Tencereye 2 bardak suyu  ve şekeri aktarın. Orta ateşte şeker eridikten  sonra 5 dakika kaynatın. Kayısıları ekleyin.  Kayısılar yumuşayıp reçel kıvamını alınca  limon suyunu ilave edin. 1 dakika sonra  ocaktan alın. …

Devamını oku »

Közlenmiş Biberli Ezme

Malzemeler: > 1 su bardağı ceviz içi (Tercihen taze ceviz içi) > 1 adet orta boy kuru soğan > 1 çorba kaşığı nar ekşisi > 2 çorba kaşığı biber salçası > 2 çorba kaşığı limon suyu > 1 dilim bayat ekmek içi (Tercihen Trabzon ekmeği) > Kimyon, toz kırmızı biber > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 2 adet közlenmiş …

Devamını oku »

Bezelye Püreli Kuzu Gerdan Terin

Malzemeler: Gerdan Ön Pişirme İçin: > 2 kilo kuzu gerdan > 200 gram kuru soğan > 100 gram kök kereviz > 100 gram havuç > Tuz > 1 adet defne yaprağı (Az miktar havlıcan ve ardıç tohumu) > 1 litre et suyu Hazırlanışı: Gerdanları temizleyin ve tuz serpiştirerek mühürleyin. Ufak doğranmış sebzeleri derin bir fırın tepsisinin zeminine yayın. Üzerine gerdanları …

Devamını oku »

Ispanaklı Turna Yemişli Toplar

Malzemeler: > 1 kilo kuzu ıspanak > 40 gram turna yemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için) > 300 gram bayat ekmek > 2 adet orta boy soğan > 4 çorba kaşığı tereyağı > 150 ml. süt > Tuz, karabiber > Rendelenmiş Hindistancevizi > 2 adet yumurta > 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi > 120 gram gorgonzola peyniri > 12 …

Devamını oku »

Turna Yemişli Marul Salatası

Malzemeler: > 160 gram kuzu marul > 2 çorba kaşığı turna yemişi > 2 çorba kaşığı ceviz içi > 1 adet küçük boy soğan > 2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi > 1-2 çay kaşığı taneli hardal > 4 çay kaşığı bal > Tuz, karabiber > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 2 dal taze kekik …

Devamını oku »

Mantarlı Turna Yemişli Makarna

Malzemeler: > 2 adet küçük boy soğan > 500 gram istiridye mantarı > 4 dal maydanoz > 320 gram pappardelle cinsi makarna > 50 gram turna yemişi kurusu > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1-2 çay kaşığı limon suyu > 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) > 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup şerit şeklinde …

Devamını oku »

Susuz Zeytinyağlı Kabak

Malzemeler: > 2 adet büyük boy soğan > 1 kilo kabak > 1 tatlı kaşığı tuz > 3 diş sarımsak > 1 çay bardağı zeytinyağı > 3 dal kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Kabakları yıkayın,  kabuğunu kazımadan küp  küp doğrayın. Soğanları  soyup aynı şekilde küp  küp doğrayın. Soğanları  tuzla avucunuzun içinde  iyice ovun, acı suyunun  çıkması için fazla  suyunu sıkın. Soğanları  ve …

Devamını oku »

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları için malzemeler: Et Ruloları İçin: > 4 adet ince dilim dane eti (Her biri 200 gram rulo yapılacak et) > 2 adet salatalık turşusu > 3 adet soğan > 2 çorba kaşığı hardal > Tuz, karabiber > 12 dilim çemensiz pastırma > 50 gram doğranmış turna yemişi kurusu > 1 çorba kaşığı margarin Sos …

Devamını oku »

Turna Yemişli ve Sebzeli Makarna

Malzemeler: > 1 paket tortiglioni makarna > 8 çorba kaşığı zeytinyağı > 40 gram turna yemişi kurusu > 1 adet orta boy soğan > 1 diş sarımsak > 2 adet orta boy patlıcan > 1 adet büyük boy kereviz > 1 kase kiraz domates > 2 dal biberiye > Tuz, karabiber > 1 çay kaşığı şeker > 2 çorba kaşığı …

Devamını oku »
Deneme bonusu