Ana Sayfa » Tarifler » Kestaneli İç Pilav

Kestaneli İç Pilav

39

Kestaneli İç Pilav Malzemeler:

> 1 su bardağı yasemin pirinci

> 1 çay bardağı haşlanmış kestane

> 1 yemek kaşığı çam fıstığı

> 1 yemek kaşığı kuş üzümü

> 2 yemek kaşığı tereyağı

> 2 su bardağı tavuk suyu > Tuz

> 2 adet küp şeker

> 1 tutam dereotu

> 2 çay kaşığı yenibahar

Kestaneli İç Pilav Hazırlanışı:

Yapışmaz bir tencereye tereyağı ve çamfıstığını alıp kavurun. Yıkanan pirinçleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Ilık olan tavuk suyunu ekledikten sonra tuz, şeker ve yenibaharı ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada kuş üzümünü yıkayın ve dereotunu ince kıyın. Pişen pilava birkaç parçaya böldüğünüz kestaneleri, dereotunu, kuşüzümünü ekleyip karıştırın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir