Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 201)

Tarifler

Izgara Sebze Katları

  Izgara Sebze Katları Malzemeler: > 1 adet patlıcan > 1 adet kabak > 1 adet kapya biber > 1 adet Kaliforniya biberi > 1 adet suda mozeralla peyniri > 2 adet domates > 1 diş sarımsak Izgara Sebze Katları Hazırlanışı: Bütün sebzeleri boydan boya çok ince olmayacak şekilde uzun uzun kesin. Izgara tava yada teflon tavada yağ koymadan kızartın. …

Devamını oku »

Badem Soslu Piliç Bonfile

  Badem Soslu Piliç Bonfile Malzemeler: > 1 adet piliç göğüs eti > 1 adet kuru soğan > 6-7 adet kabuksuz badem > 3 yemek kaşığı krema > 1 dilim cheddar peyniri > 2 adet orta boy mantar Badem Soslu Piliç Bonfile Hazırlanışı: Piliç göğsünü jülyen doğrayın. Bir tavada çok az sıvı yağ ile soteleyin. Mantarı doğrayıp içine ekleyin. Birlikte …

Devamını oku »

Sebzeli Noodle

  Sebzeli Noodle Malzemeler: > 1 paket noodle > 30 gram renkli biberler > 30 gram jülyen doğranmış havuç, kabak, taze fasulye > Soya filizi (isteğe bağlı) > Susam yağı > Soya sosu > Tuz Sebzeli Noodle Hazırlanışı: Bir tencereye su ve çok az tuz koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra noodle paketinin 1/3’ini yaklaşık 5 dakika haşlayın. Wok yada …

Devamını oku »

Yufkalı Köfte

Yufkalı Köfte Malzemeler: > 5 adet ızgarada pişirmek için hazırlanmış köfte > 1 adet 30 cm’lik tortilla ekmeği > 30 gram renkli biberler > 20 gram jülyen doğranmış havuç ve kabak > Tane mısır > Rendelenmiş kaşar peyniri > Tuz > Karabiber > Kekik Yufkalı Köfte Hazırlanışı: Teflon tavaya koyduğunuz çok az sıvı yağ yada tereyağı ile sebzeleri soteleyin. Tuz, …

Devamını oku »

Cevizli Taze İncir Reçeli

  Cevizli Taze İncir Reçeli Malzemeler: > 1 kilo taze incir > 750 gram toz şeker > 200 gram ceviz > Yarım çay bardağı su > Bir kaç damla limon suyu > Bir tutam tarçın Cevizli Taze İncir Reçeli Hazırlanışı: İncirleri yıkayıp iyice süzdükten sonra tencereye alın. 750 gram şekeri ilave edip bir gece bekletin. Geceden beklettiğiniz incir ve şekeri …

Devamını oku »

Elmalı Havuç Reçeli

Elmalı Havuç Reçeli Malzemeler: > 500 gram havuç > 1 adet golden elma > 750 gram toz şeker > Bir kaç damla limon suyu > 1 çay bardağı su Elmalı Havuç Reçeli Hazırlanışı: Havuç ve elmayı rendeleyin. Üzerine 750 gram toz şekeri ilave edip bir gece bekletin. Şeker ile özdeşleşen reçelinizi ocakta kısık ateşte bir çay bardağı suyu ekleyerek yavaşça …

Devamını oku »

Amasya Tatlısı Video

Amasya Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler ; 1 adet yumurta Yarım su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz Amasya Tatlısı Şerbeti İçin ; 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri İçin ; 1 …

Devamını oku »

Üzüm Reçeli

Üzüm Reçeli Malzemeler: > 1 kilo taze üzüm > 1 kilo toz şeker > Bir kaç damla limon suyu Üzüm Reçeli Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış üzümleri tencereye alıp üzerine şekeri ekleyip bir gece bekletin. Kısık ateşte şeker iyice eriyip kaynama noktasına gelene kadar çok fazla karıştırmadan reçelinizi pişirmeye devam edin. Taze üzümler sulu olduğundan su ilave etmeyin. Kaynamaya başladıktan sonra …

Devamını oku »

Tahinli Fındıklı Krep

Tahinli Fındıklı Krep Malzemeler: > 1,5 su bardağı un > 1,5 su bardağı süt > 2 adet yumurta > Bir fiske tuz > 2 yemek kaşığı toz şeker > 1 çay bardağı tahin > 1 çay bardağı fındık > 3 yemek kaşığı pudra şekeri   Tahinli Fındıklı Krep Hazırlanışı: Yumurta, un, süt tuz ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Krep …

Devamını oku »

Cevizli Fıstıklı Beze

  Cevizli Fıstıklı Beze Malzemeler: > 300 gram toz şeker > 200 gram çekilmiş ceviz içi >150 gram çekilmiş Antepfıstığı > 3 adet yumurta beyazı >1 adet limon rendesi   Cevizli Fıstıklı Beze Hazırlanışı: Yumurta beyazını mikser yardımıyla ve toz şekerle kabartın. Toz haline getirilen fıstık, ceviz ve rende limonu spatulayla yavaşça alttan üste karıştırarak yedirin. Krema torbasına doldurup yağlı …

Devamını oku »
Deneme bonusu