Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 200)

Tarifler

Kahvaltı Keki

Malzemeler: > 3 adet yumurta > 1 tutam toz şeker > 1 su bardağı zeytinyağı > 1 çay kaşığı kırmızı toz biber > 3 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu > 1 su bardağı süt > 50 gram salam > 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir > Birkaç yaprak taze fesleğen > 1-2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin …

Devamını oku »

Tavuklu Sandviç

Malzemeler: > 1 dilim tavuk göğüs eti > 1 adet orta boy domates > 2 adet tatlı sivri biber > 3-4 adet mantar > 50 gram tel peynir > 2 çorba kaşığı labne peyniri > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber Hazırlanışı: Tavuk etini zar  şeklinde doğrayın.  Domateslerin kabuklarını  ve çekirdeklerini  temizledikten sonra  domatesleri zar …

Devamını oku »

Simit Üstü Avokado

Malzemeler: > 1 adet orta boy avokado (Olgun ve yumuşak olmalı) > 1 adet yumurta > 2 çorba kaşığı beyaz peynir > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Yarım limonun suyu > Birkaç yaprak maydanoz > Simit > Karabiber Hazırlanışı:   Çekirdeğini çıkarmak  için avokadoyu mutlaka  bir kesme tahtasının  üzerine yerleştirin ve  bıçağı meyvenin ekseninde  döndürün daha sonra  elinizle hafifçe itin. …

Devamını oku »

Plombir Dondurma

Malzemeler: 200 ml. süt 400 ml. krema (soğuk) 150 gram toz şeker 4 adet yumurtanın sarısı (oda ısısında) Vanilya çubuğu Hazırlanışı: İlk olarak sütü kaynatıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Yumurtaların sarısını ayırıp üzerine şekeri ilave edin. Yumurtalarla şekeri blender yardımıyla koyu bir kıvam alana dek karıştırın (Köpürüp sulanmaması için mikserle çırpmamak gerekiyor). Soğumaya bıraktığınız süte vanilya çubuğunun içinden …

Devamını oku »

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler: 1 kilo böğürtlen 750 gram toz şeker Yarım çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı: Böğürtlenleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip birkaç saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp arada bir üzerinde biriken köpükleri temizleyerek 20 dakika kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala da limon tuzunu ilave edin. Oda ısısında …

Devamını oku »

Damla Sakızlı Su Muhallebisi

Malzemeler: 2 su bardağı süt 2 su bardağı su Yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 2 adet damla sakızı Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Su ile ıslattığınız kaselere paylaştırın ve oda ısısına gelince buzdolabına aktarın. Servis sırasında çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Devamını oku »

Scones

Malzemeler: 280 gram un 50 gram toz şeker 20 gram vanilya 1+¼ çay kaşığı kabartma tozu ¼ çay kaşığı (baking) soda ¼ çay kaşığı tuz 113 gram tereyağı (buzdolabından çıkmış ve küp doğranmış) 90 gram bitter çikolata (bıçakla doğranmış) 75 gram kuru kayısı (küçük doğranmış) 75 gram kavrulmuş badem (küçük doğranmış) 160 ml. tuzsuz ayran 1 adet yumurta Hazırlanışı: Unu, …

Devamını oku »

Yulaf Ezme Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy beyaz soğan Yarım adet küçük boy beyaz lahana 1 adet büyük boy domates 4 su bardağı su 1 kahve fincanı yulaf ezmesi 1 silme tatlı kaşığı tuz Karabiber Hazırlanışı 2 su bardağı su içerisinde yulaf ezmesini 5 dakika kaynatın. Soğanı çentin ve lahanayı 2 santim büyüklüğünde ince ince doğrayın. Zeytinyağının içerisine …

Devamını oku »

İncir Tatlısı

Malzemeler: 500 gram kuru incir 1,5 su bardağı pekmez 1 küçük kase ceviz içi Hazırlanışı: İncirleri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bu şekilde en az 4,5 saat kadar bekletin. Tencerede 1,5 su bardağı pekmezi kaynatın. İncirleri ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca kenarlarından kesip ceviz içi ile doldurun. Servis Önerisi: …

Devamını oku »

Dallas Steak Dry Aget Beef

Malzemeler En az 500 gram ve 2.5 cm kalınlığında Dallas Steak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı silme deniz tuzu Hazırlanışı Et en az 3 hafta dinlenmiş olmalı. Bu tür etleri seçerken etin yağlı ve yağ oranın eşit miktarda ettin içine dağılmış olması lezzet için çok önemlidir. Eti dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletin. Mangalınız ve döküm tavanız …

Devamını oku »