Ana Sayfa » Tarifler » Karalahana Sarması

Karalahana Sarması

karalahana

 

Karalahana Sarması Malzemeler

1 kilo Karalahana

350 gram pirinç

100 gram kuru soğan

100 gram sıvı yağ

30 gram domates salçası

20 gram tuz

10 gram karabiber

30 gram maydanoz

800 gram ılık su

 

Karalahana Sarması Hazırlanışı

Lahanaların saplarını kesin (atmayın, daha sonra kullanılacaktır) ve yapraklarını yıkayın. Kaynayan 400 gram suya, lahanaları ekleyip, 10 dakika haşlayın. Haşlanırken, içerisine 10 gr. tuz ilave edin. Haşlanan lahanaları buzlu suyun içinde bekleterek soğutun ve süzün. Bir tavayı ocakta ısıttıktan sonra zeytinyağını ekleyin, soğanları ekleyip, 5 dakika kavurduktan sonra domates salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak, iyice yıkanmış pirinci ilave edin ve 10 dakika kadar tekrar kavurun. Tavayı, ocaktan indirmeden yakın, kavurduğunuz pirince, ince kıyılmış maydanoz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Soğuttuğunuz lahanaları açarak içlerine 10-15 gram olacak şekilde malzemeyi koyun, önce yanlarını kapamak suretiyle sarın. Önceden kesmiş olduğunuz lahana saplarını tencerenin altına dizerek üzerine sarmış olduğunuz lahana dolmalarını dizin. Üzerine 400 gram ılık su ve kalan sıvı yağını koyup, önce yağlı kağıt veya bir tabak ile kapayın, sonra kapağını kapatın. Ağır ateşte, suyunu çekene kadar 35 dakika pişirin. Lahananın mevsimsel özelliklerinin getirdiği kalınlık durumuna göre, daha fazla sürede pişmesi gerekebilir. Piştikten sonra, tencerenin kapağını açmadan soğumasını bekleyin ve servis tabağına dizin. Arzu ederseniz, üzerine limon dilimleri ve maydanoz yaprakları koyarak servis edin.

OKU ➤  Gaggenau’dan Şık Mutfaklara Minimalist Ve Hızlı Davlumbazlar

Tavsiye

Gaggenau’dan Şık Mutfaklara Minimalist Ve Hızlı Davlumbazlar

Gaggenau’nun yeni AI/AW 442 ada ve duvar tipi minimalist ve şık tasarımlı davlumbazı, mutfaklarda yerden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir