Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 198)

Tarifler

Sebze Graten Video

Sebze Graten için Malzemeler ; 200 gr. brokoli 100 gr. brüksel lahana Sosu İçin ; 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı kaşar rendesi 2 çorba kaşığı margarin Tuz Karabiber Sebze graten tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »

Sebzeli Tart Video

Sebzeli Tart Tarifi Malzemeler ; 1 su bardağı un 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri İçin ; 1 adet soğan 2 adet kabak 2 adet patlıcan 2 adet domates 2 adet sivribiber 4 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı kaşar rendesi Sebzeli Tart Tarifini video ‘ da bulabilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »

Peynirli ve Otlu Omlet

Malzemeler: > 2 adet yumurta > 2 çorba kaşığı beyaz peynir > Birkaç dal maydanoz, dereotu ve roka karışımı > Yarım çay bardağı süt veya 1 çorba kaşığı kaymak > 1 çay kaşığı kadar tereyağı > 1 tatlı kaşığı zeytinyağı > Karabiber Hazırlanışı: Yeşillikleri ince kıyın. Yumurtaları bir kaba kırın, üzerine sütü, elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ve kıyılmış yeşillikleri ilave …

Devamını oku »

Peynirli Menemen

Malzemeler: > 2 adet olgun domates > 2 adet yumurta > 3-4 adet sivri biber > Tuz, karabiber > 2 çorba kaşığı kadar yağlı beyaz peynir > 3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Domatesleri rendeleyin. Sivri biberlerin tomurcuklu kısımlarını alıp ince kıyın. Yumurtaları çırpın. Tavayı ocağın üzerine alın, tava ısınınca zeytinyağını ilave edin. Yağ ısınınca biberleri ekleyip 1-2 dakika kavurun. Üzerine …

Devamını oku »

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler: > 1 kilo taze böğürtlen > 1 kilo toz şeker > 1 adet çubuk tarçın > Yarım limonun suyu Hazırlanışı: Böğürtlenleri temizleyip yıkadıktan sonra süzün. Süzdüğünüz böğürtlenleri tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Oda ısısında bu şekilde 3-4 saat kadar bekletin. Daha sonra ateşin üzerine alın. Reçel kıvamına gelince limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca …

Devamını oku »

Kayısı Reçeli

Malzemeler: > 1 kilo taze kayısı > 750 gram toz şeker > 1 adet limonun suyu > 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp temizleyin. Çekirdeklerini  çıkarıp ikiye ayırın. Tencereye 2 bardak suyu  ve şekeri aktarın. Orta ateşte şeker eridikten  sonra 5 dakika kaynatın. Kayısıları ekleyin.  Kayısılar yumuşayıp reçel kıvamını alınca  limon suyunu ilave edin. 1 dakika sonra  ocaktan alın. …

Devamını oku »

Közlenmiş Biberli Ezme

Malzemeler: > 1 su bardağı ceviz içi (Tercihen taze ceviz içi) > 1 adet orta boy kuru soğan > 1 çorba kaşığı nar ekşisi > 2 çorba kaşığı biber salçası > 2 çorba kaşığı limon suyu > 1 dilim bayat ekmek içi (Tercihen Trabzon ekmeği) > Kimyon, toz kırmızı biber > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 2 adet közlenmiş …

Devamını oku »

Bezelye Püreli Kuzu Gerdan Terin

Malzemeler: Gerdan Ön Pişirme İçin: > 2 kilo kuzu gerdan > 200 gram kuru soğan > 100 gram kök kereviz > 100 gram havuç > Tuz > 1 adet defne yaprağı (Az miktar havlıcan ve ardıç tohumu) > 1 litre et suyu Hazırlanışı: Gerdanları temizleyin ve tuz serpiştirerek mühürleyin. Ufak doğranmış sebzeleri derin bir fırın tepsisinin zeminine yayın. Üzerine gerdanları …

Devamını oku »

Ispanaklı Turna Yemişli Toplar

Malzemeler: > 1 kilo kuzu ıspanak > 40 gram turna yemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için) > 300 gram bayat ekmek > 2 adet orta boy soğan > 4 çorba kaşığı tereyağı > 150 ml. süt > Tuz, karabiber > Rendelenmiş Hindistancevizi > 2 adet yumurta > 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi > 120 gram gorgonzola peyniri > 12 …

Devamını oku »

Turna Yemişli Marul Salatası

Malzemeler: > 160 gram kuzu marul > 2 çorba kaşığı turna yemişi > 2 çorba kaşığı ceviz içi > 1 adet küçük boy soğan > 2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi > 1-2 çay kaşığı taneli hardal > 4 çay kaşığı bal > Tuz, karabiber > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 2 dal taze kekik …

Devamını oku »