Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 194)

Tarifler

Pikan ve Cranberry’li Biber Dolması

Pikan ve Cranberry’li Biber Dolması Malzemeler: > 1,5 su bardağı kepekli pirinç > 10-12 adet dolmalık biber > 3 çorba kaşığı soya sosu > 3 çorba elma sirkesi > 1 küçük kase worcestershire > 1 kase sert tofu > 2 çorba kaşığı parmesan peyniri > 1 küçük kase yaban mersini > 1 kahve fincanı doğranmış pikan > 1 çorba kaşığı iri …

Devamını oku »

Baklava Yufkasında Saray Burma

Baklava Yufkasında Saray Burma Malzemeler: > 24 adet baklavalık yufka > 300 gram fındık veya ceviz içi > 125 gram margarin yağı > 1 çay bardağı sıvı yağ > 125 gram tereyağı Şerbeti İçin: > 3 su bardağı toz şeker > 3 buçuk su bardağı su > Yarım limon Baklava Yufkasında Saray Burma Hazırlanışı: Düz bir zemine baklavalık yufkaları serin. Üzerine fındık …

Devamını oku »

Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye Malzemeler: > 600 gram İspir kuru fasulyesi > 1 adet soğan > 1 adet çarliston biber > 300 gram tereyağı > 2 çorba kaşığı domates salçası > 1 tatlı kaşığı biber salçası > 4 su bardağı et suyu > Yarım çay kaşığı toz şeker > 1-2 damla limon suyu, tuz Güveçte Kuru Fasulye Hazırlanışı: Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın …

Devamını oku »

Karalahana Sarması

Karalahana Sarması Malzemeler: > 500 gram zırhla çekilmiş dana eti (kasabanıza bu şekilde hazırlatın) > 1 kilo karalahana > 100 gram tereyağı > Yarım çay bardağı mısır yağı > 5 adet soğan, > 1 çorba kaşığı salça > 2 adet domates, > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 3 su bardağı et suyu > Tuz, karabiber, pul biber …

Devamını oku »

Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası Malzemeler: > Yarım kilo karalahana > 2 adet kıyılmış soğan > 50 gram tereyağı > 3 litre su (15 su bardağı) > 250 gram haşlanmış et suyu > Mısır yarması > 200 gram haşlanmış barbunya > 400 gram mısır unu (3 su bardağı soğuk su ile açılacak) > Tuz, karabiber, pul biber Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Çorba için; Karalahanayı haşlayıp, süzdükten …

Devamını oku »

Güveçte Mantı

Güveçte Mantı Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı su   Kıymalı İç Malzemesi: 250 gram dana kıyma 1 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Tuz   Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1-2 adet sivri yeşil biber 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Enginar Kalpli Pancar Püresi

Enginar Kalpli Pancar Püresi Malzemeler: > 1 kavanoz hazır enginar kalbi konservesi > 3 adet haşlanmış pancar > 1 çorba kaşığı yeşil zeytin püresi > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çorba kaşığı nar ekşisi > 2 dal kıyılmış dereotu > Tuz, taze çekilmiş karabiber Enginar Kalpli Pancar Püresi  Hazırlanışı: Pancarı irice doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Kalan tüm malzemeyi ekleyip püre …

Devamını oku »

Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan

Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan Malzemeler: > 800 gram somon fileto (Kılçığı temizlenmiş, derisi yüzülmüş) > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çorba kaşığı tereyağı > Taze çekilmiş renkli karabiber, kırmızı toz biber > 2 çorba kaşığı soya sosu > 4 adet bebe patlıcan > 8 adet istiridye mantarı Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan Hazırlanışı: Patlıcanları boyuna dörde kestikten …

Devamını oku »

Lahanalı Kinoa Kayıkları

Lahanalı Kinoa Kayıkları Malzemeler: > 1 su bardağı kinoa > 1 adet küçük boy mor lahana > 1 adet kırmızı soğan > 1 küçük kase ceviz içi > Birkaç dal maydanoz > Birkaç dal dereotu > 1 paket Yedikule marulu veya göbek marul Sosu İçin: > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı balsamik sirke > 1 çay kaşığı nar …

Devamını oku »

Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne

Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne Malzemeler: > 1 adet büyük boy kırmızı soğan > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker > Tuz, taze çekilmiş karabiber > 1 adet cevizli baget ekmek > 2 diş sarımsak > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 kutu labne peyniri > 3 dilim somon füme > Nar taneleri Somonlu ve …

Devamını oku »
Deneme bonusu