Babagannuş Malzemeler: > 5 adet patlıcan > 1 çay bardağı tahin > 3 diş sarımsak > 1 adet limonun suyu > Tuz > 4-5 dal maydanoz Babagannuş Hazırlanışı: Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin. Ilınmadan derin bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu, tahini, havanda ezilmiş sarımsakları ve tuzu ekleyin. Çatal yardımıyla ezerek hafifçe karıştırın. İrice doğranmış maydanozları da ekleyin. İsteğe göre ortasını havuz gibi …
Devamını oku »Tarifler
Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı)
Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Malzemeler: Kibbe İçin: > 500 gram kuzu kıyması > 350 gram ince bulgur > 1 çorba kaşığı sıvı yağ > Tuz, karabiber İç Malzemesi İçin: > 50 gram çam fıstığı > 200 gram kıyma > 5 adet soğan> 1 kahve fincanı sıvı yağ > Tuz, karabiber Üzeri İçin: > Antepfıstığı içi Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Hazırlanışı: Bulguru soğuk …
Devamını oku »Muhammara
Muhammara Malzemeler: > 1 adet büyük boy soğan > 2 adet bayat ekmek içi > 1 su bardağı ceviz içi > 3 çorba kaşığı biber salçası > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > Tuz, karabiber > 1 tatlı kaşığı kimyon > 3 diş sarımsak Muhammara Hazırlanışı: Ceviz içlerini bir gün öncesinden suda bekletin, daha sonra ceviz içlerinin kabuğunu soyun. Ekmek içlerini suda …
Devamını oku »Humus
Humus Malzemeler: > 250 gram nohut > 2 diş sarımsak > 150 ml. limon suyu > 6 çorba kaşığı tahin > 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Humus Hazırlanışı: Nohudu bir gece öncesinden çukur bir kabın içinde, 1 litre soğuk suda, ertesi güne kadar bekletin. Nohudu düdüklü tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ile örtün ve 1,5 saat haşlayın. Suyunu daha …
Devamını oku »Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe
Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe Malzemeler: Kıbbe Malzemesi: > 250 gram kuzu ya da dana kıyması > 200 gram ince bulgur > Kızartmak için sıvı yağ > Tuz, karabiber > 1 çorba kaşığı çam fıstığı (Üzeri için) > Yufka ekmeği İç malzemesi İçin: > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 3 adet soğan > 100 gram kuzu veya dana kıyma > 1 …
Devamını oku »Baharatlı Patates Salatası
Baharatlı Patates Salatası Malzemeler: > 1 kilo patates > 2 diş sarımsak > Kızartmak için sıvı yağ Baharatı İçin: > 10 gram tatlı toz kırmızı biber > 5 gram tane karabiber > 5 gram muskat > 4-5 adet karanfil > Bir tutam kakule > 3 dal kıyılmış maydanoz > 1 dal kıyılmış nane > 1 diş ince kıyılmış sarımsak > Tuz …
Devamını oku »Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama
Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama Malzemeler: > 1 adet palamut balığı > 1 adet büyük boy kuru soğan > 2 adet domates > 1 adet limon > 1 adet kabak > 1 adet havuç > 1 adet kuru soğan > 2 diş sarımsak > 3 adet defne yaprağı > 2 dal maydanoz > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 2 yemek kaşığı zeytinyağı …
Devamını oku »Portakallı İrmik Helvası
Portakallı İrmik Helvası Malzemeler: > 2 su bardağı irmik > 1 su bardağı toz şeker > 1 su bardağı su > 1 su bardağı süt > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık > 1 adet portakal Portakallı İrmik Helvası Hazırlanışı: İrmiği geniş bir tencerede, kısık ateşte, sıvı yağ ve tereyağı karışımı ile …
Devamını oku »Kereviz Saplı Fırın Tavuk
Kereviz Saplı Fırın Tavuk Malzemeler: > 2 adet kerevizin sap kısmı > 1 adet bazlama ekmeği ya da 4-5 dilim tost ekmeği > 1 adet soğan > 1 adet tavuk göğüs eti > 1 su bardağı tavuk suyu > 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri > 1 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber Kereviz Saplı Fırın Tavuk Hazırlanışı: Ekmekleri küp küp …
Devamını oku »Mısır Ununa Bulanmış Taze Baharatlar ile Marine Edilmiş Hamsi Tava
Mısır Ununa Bulanmış Taze Baharatlar ile Marine Edilmiş Hamsi Tava Malzemeler: > 250 gram temizlenmiş hamsi > 2 su bardağı mısır unu > Yarım çay bardağı zeytinyağı > Tuz > Karabiber > 2 dal taze kekik > 2 dal biberiye Mısır Ununa Bulanmış Taze Baharatlar ile Marine Edilmiş Hamsi Tava Hazırlanışı: Kekik ve biberiyeleri dalından ayırarak küçük parçalar halinde doğrayın. Yıkadığınız hamsileri …
Devamını oku »