Girit Kabağı Salatası Malzemeler:
1 kilo Girit kabağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gram süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi
4-5 dal dereotu
1 dal kaya koruğu turşusu
Pul biber
Girit Kabağı Salatası Hazırlanışı:
Girit kabağını yıkayıp süzdükten sonra kabuğunu soymadan rendeleyin. Kabakların fazla suyunu almak için avucunuzun içinde suyunu iyice sıkın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kabakları 1 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, soğuyunca süzme yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları, kıyılmış dereotunu, tuzu, kıyılmış kaya koruğu turşusunu ekleyin. İyice karıştırın. İsteğe göre pul biber serperek servis yapın.