Kaz Ciğerli Izgara Lahana Sarma Malzemeler: > 250 – 300 gram kaz ciğeri > 2 adet rendelenmiş domates > 3 adet orta boy soğan > Yarım demet taze nane > Yarım demet maydanoz > 50 gram biber salçası > Yarım çay bardağı sıvı yağ > Karabiber > Tuz > 200 gram lahana Kaz Ciğerli Izgara Lahana Sarma Hazırlanışı: Kaz ciğerlerini soya sosu, …
Devamını oku »Tarifler
Badem Tatlısı
Badem Tatlısı Malzemeler: > 145 gram un > 48 gram tereyağı > 84 gram labne peyniri > 1 adet yumurta > 60 gram irmik > 60 gram toz badem > 8 gram kabartma tozu > 3 gram şekerli vanilin > 420 gram toz şeker Badem Tatlısı Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritin. Ilımasını bekleyin. Un, irmik, kabartma tozu, vanilyayı bir kapta karıştırın. Ortasına yumurtalar …
Devamını oku »Filizler Köfte
Filizler Köfte Malzemeler: > 280 gram dana ve kuzu karışımı kıyma > 20 gram soğan > 20 gram ekmek > 3 gram tuz > 2 gram karabiber > 2 gram kimyon > 1 adet yumurta > Az miktarda maydanoz Filizler Köfte Hazırlanışı: Dinlendirilmiş olan kıymaya tuz, karabiber, kimyon ve yumurta koyduktan sonra yoğurma işlemine başlayın. Harcı 8-10 dakika yoğurun. Köfte şekli vererek …
Devamını oku »Paçanga Böreği
Paçanga Böreği Malzemeler: > 1 adet yumurta > 300 gram yufka (1,5 adet) > 42 gram pastırma > 220 gram kaşar Paçanga Böreği Hazırlanışı: Bütün yufkayı 4 eşit parçaya, yarım olanı da 2 eşit parçaya bölün. Pastırma ve kaşar ilave ederek sarın. Su veya yumurta beyazı ile yapıştırın. Yumurtanın sarısını da üzerine sürün. 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle pişirin ve …
Devamını oku »Kestaneli Lahana Sarma
Kestaneli Lahana Sarma Malzemeler: > 1 adet küçük boy lahana > 200 gram pirinç > 50 gram havuç (rendelenmiş olacak) > 1 adet iri boy kuru soğan, > Sıvı yağ (30 gram tencere içine, 30 gr dolma içine) > Tuz > Karabiber > Kuru nane > Tarçın > Yenibahar Kestaneli Lahana Sarma Hazırlanışı: Soğan ve pirinçten dolma içini yapın. Baharatları ve …
Devamını oku »İmam Bayıldı
İmam Bayıldı Malzemeler: > 1 adet iri boy patlıcan > 1 adet iri boy kuru soğan > 1 adet kırmızı kapya biberi > 1 adet orta boy çarliston biber > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 3 diş sarımsak > 1 adet domates İmam Bayıldı Hazırlanışı: Kuru soğan, kapya biberi, çarliston biberi, domates ve sarımsağı piyaz şeklinde doğrayın ve sıvı yağ eşliğinde ocakta …
Devamını oku »Mercimek Çorbası
Mercimek Çorbası Malzemeler: > 200 gram mercimek > 10 gram un > 30 gram margarin > 10 gram tuz > 20 gram kuru soğan > 20 gram havuç > 20 gram sıvı yağ > 20 gram tereyağı Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Yağları bir tencereye koyun. Eridikten sonra unu içine dökün. Pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından soğuk su ilave edip karışımı açın. Mercimeği blendarda çekin. Hazırladığınız …
Devamını oku »Pikanlı Kurabiye
Pikanlı Kurabiye Malzemeler: > 125 gram tereyağı > 1 su bardağı kahverengi toz şeker > 1 adet yumurta > 2 su bardağı un > 1 çay kaşığı kabartma tozu > 1 çay kaşığı vanilya > Bir tutam tuz > 1 küçük kase doğranmış pikan > 2 çorba kaşığı krema > 1 kahve fincanı esmer toz şeker Pikanlı Kurabiye Hazırlanışı: Çukur bir kasede …
Devamını oku »Pikan ve Cranberry’li Pilav
Pikan ve Cranberry’li Pilav Malzemeler: > 2 su bardağı pilavlık pirinç (Tercihen calrose pirinci) > 3 su bardağı sıcak su > 1 demet taze soğan > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 küçük kase pikan > 1 küçük kase cranberry Pikan ve Cranberry’li Pilav Hazırlanışı: Pirinci, birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak …
Devamını oku »Ispanaklı ve Cranberry’li Salata
Ispanaklı ve Cranberry’li Salata Malzemeler: > 6 su bardağı taze ıspanak > Birkaç dal maydanoz > 1 adet domates > 1 çorba kaşığı sıvı yağ > 500 gram dilimlenmiş biftek > 1 çay bardağı cranberry > 1 çay bardağı doğranmış pikan > Tuz, karabiber Sos İçin: > 1 çorba kaşığı hardal > 1 dal ince kıyılmış taze kekik > 3 çorba …
Devamını oku »