Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 193)

Tarifler

Pirinç Kısırı

Pirinç Kısırı Malzemeler: > 1 su bardağı pirinç > Yarım demet taze soğan > Yarım demet maydanoz > 2 adet yeşil biber > Yarım demet maydanoz > 1 adet salatalık > Çeri domates > Marul > Tuz -Karabiber- Kimyon > Zeytinyağı > Limon Pirinç Kısırı Hazırlanışı: Pirinci tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuk suda iyice yıkayın. Yeşillikleri ince ince doğrayın. …

Devamını oku »

Somon Füme Salatası

Somon Füme Salatası Malzemeler: > 100 gram somon füme > 2 adet yumuşak avokado > 1 çay kaşığı ince kıyılmış kişniş > 1 diş sarımsak > 1 adet közlenmiş kapya biber > 1 adet mor soğan > Yarım limon suyu > Tuz > Karabiber Somon Füme Salatası Hazırlanışı: Avokadoyu ince doğrayın. İçine kıyılmış kişniş, dövülmüş sarımsak, küp doğranmış kapya biber, limon suyu, …

Devamını oku »

Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel

Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel Malzemeler: > 2 su bardağı un > Su> Tuz İçi İçin: > 1 adet haşlanmış patates > 1 adet kuru soğan > 200 gram kıyma > 200 gram beyaz peynir > Maydanoz > Tuz > Karabiber Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel Hazırlanışı: Un ve tuzu karıştırıp aldığı kadar su ile mantı hamurunu elle yoğurup dinlendirin. Patatesli iç …

Devamını oku »

Arjantin Soslu Steak

Arjantin Soslu Steak Malzemeler: > 220 gram dana bonfile > 1 tatlı kaşığı deniz tuzu > 1 çay kaşığı karabiber > Taze kekik > Rosemary (biberiye) > Frenk soğanı > 150 gram tereyağı > Brokoli Arjantin Sos İçin: > 2 adet chilli biber > 1 adet pırasa > 1 çay kaşığı toz kırmızı biber > 1 adet kuru soğan Arjantin Soslu …

Devamını oku »

Avokadolu Enginar Salatası

Avokadolu Enginar Salatası Malzemeler: > 2 adet enginar > 2 adet yumuşak avokado > 2 demet roka Sos için; > 1 adet limon > 20 gram mayonez > Kişniş > Hardal > Zeytinyağı > Sarımsak Avokadolu Enginar Salatası Hazırlanışı: Sos malzemelerini blenderdan geçirin. Enginarı haşlayın. Rokayı ve enginarı ince ince doğrayın. İçine sosu ilave edin. Avokadoları soyup ince dilimleyin. Servis tabağına …

Devamını oku »

Porçini ve Kestane Mantarlı Kuzu Pirzola

Porçini ve Kestane Mantarlı Kuzu Pirzola Malzemeler: > 150 gram porçini mantarı > 100 gram kestane mantarı > 4 kalem kuzu pirzola > 1 dal biberiye> 1 dal kekik > 40 gram tereyağı > Demi glass sos (hazır) Porçini ve Kestane Mantarlı Kuzu Pirzola Hazırlanışı: Mantarları ayıklayıp orta incelikte doğrayın. Tavada tereyağı ile soteleyin. Baharatları ekleyin. Bir kepçe hazır demi glass sosu …

Devamını oku »

Kereviz Mücveri

Kereviz Mücveri Malzemeler: > 1 adet kereviz > 1 adet patates > 1 adet havuç > 3 adet yumurta > 2 çorba kaşığı un (tepeleme) > Yarım paket kabartma tozu > 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri > Yarım demet dereotu > Tuz, karabiber > Kızartmak için sıvı yağ Kereviz Mücveri Hazırlanışı: Dereotlarını ince kıyın. Havucu, patatesi ve kerevizi geniş bir kabın …

Devamını oku »

Kulak Mantı

Kulak Mantı Malzemeler: > 2 su bardağı un > Tuz > 2 adet yumurta > Su İç Malzemesi İçin: > 250 gram kıyma > 2 adet soğan > Tuz, karabiber Sosu İçin: > 2 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber > İsteğe göre nane Kulak Mantı Hazırlanışı: Hamuru için; Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp …

Devamını oku »

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Malzemeler: > 500 gram kuzu eti > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 3 adet domates > 2 adet soğan > 1 baş sarımsak > Tuz, karabiber Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Hazırlanışı: Toprak güveci ocağın üzerine alın. Zeytinyağını güvecin içinde ısıtıp etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak etleri 20 dakika boyunca kavurun. Etin üzerine halka şeklinde doğranmış soğanları, …

Devamını oku »

Aşure

Aşure Malzemeler: > 500 gram buğday > 200 gram kuru fasulye > 200 gram nohut > 1 kahve fincanı pirinç > 1 adet elma > 100 gram kuru kayısı > 20 gram kuş üzümü > 50 gram kuru üzüm > 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu > 1 adet kabuk tarçın > 4-5 adet karanfil tanesi > 1 kilo toz …

Devamını oku »
Deneme bonusu