Elmalı Kurabiye Malzemeler: > 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış) > Yarım çay bardağı sıvı yağ > 2 çorba kaşığı yoğurt (Tepeleme) > 4 çorba kaşığı pudra şekeri > 1 paket kabartma tozu > 3-4 su bardağı un İç Malzemesi: > 2 adet büyük boy elma > 2 çorba kaşığı toz şeker > 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi > 1 …
Devamını oku »Tarifler
Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta
Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta Malzemeler: Pandispanya İçin: > 145 gram un > 4 adet yumurta > 150 gram toz şeker > 2 gram kabartma tozu > 30 gram kakao > 50 ml. zeytinyağı > Yarım paket şekerli vanilin Krema İçin: > 500 ml. süt > 4 adet yumurta sarısı > 40 gram un > 40 gram nişasta > 50 …
Devamını oku »Kızartma Dolması
Kızartma Dolması Malzemeler: > 5 adet dolamalık biber > 2 adet patates > 2 adet patlıcan > 2 adet kabak > 5 adet çarliston biber > 1 adet domates > Yoğurt Kızartma Dolması Hazırlanışı: Dolmalık biberleri yıkayıp içlerini boşaltın. Kızgın yağda kızartın. Patlıcanı, patates, kabak ve yeşil biberleri küp küp doğrayın. Tüm sebzeleri kızartıp bir kapta karıştırın. Kızarmış dolma biberlerinin içine paylaştırın. …
Devamını oku »Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk
Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Malzemeler: > 2 adet tavuk göğsü > 3 yemek kaşığı kuru tarhana > 1 yemek kaşığı pekmez > 2 yemek kaşığı soya sosu > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz ve karabiber Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Hazırlanışı: Tavukları iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tüm malzemeyi tavuklara ekleyip iyice harmanlayıp en az bir saat ağzı …
Devamını oku »Tahinli Profiterol
Tahinli Profiterol Malzemeler: Profiterol Topları İçin: > 125 gram su > 125 gram süt > 200 gram un 100 gram tereyağı (küçük parçalar halinde doğrayın) > 4 adet yumurta > 1 çorba kaşığı toz şeker > 2 tutam tuz > Krema > 500 ml. süt > 4 adet yumurta sarısı > 40 gram un > 40 gram nişasta > 50 gram …
Devamını oku »Biftek Madalyon
Biftek Madalyon Malzemeler: Biftek İçin: > 6 x 150 yada 200 gramlık biftek madalyonlar > Tuz > Yeni çekilmiş karabiber > 3 kaşık sıvı yağ Kremalı Pancar ve Patates Gratin İçin: > 3 adet orta boy kırmızı pancar > 700 gram patates Krema Karışımı İçin: > 2 adet yumurta > 2 fincan krema > Tuz ve taze çekilmiş karabiber, damak tadınıza …
Devamını oku »Baby Greens ve Balsamik Reduction Salatası
Baby Greens ve Balsamik Reduction Salatası Malzemeler: > 3 adet armut (Armutların sert olmasına dikkat edin) > Yarım fincan ceviz içi > 100 gram gorgonzola peyniri > Maskulin salata Pişirme Sıvısı İçin: > 3 bardak balsamik sirke > 2 bardak vişne yada kuşburnu suyu > 2 bardak su > Çeyrek bardak şeker > 2 adet karanfil > 1 adet tarçın kabuğu …
Devamını oku »Fincanda Kadayıf
Fincanda Kadayıf Malzemeler: > 300 gram taze tel kadayıf > 100 gram tereyağı > 1 su bardağı iç ceviz Süslemek İçin: > Yeşil toz fıstık > Kaymak > 10 adet dondurulmuş vişne Şerbeti İçin: > 2 su bardağı toz şeker > 1,5 su bardağı su > 2 damla limon Fincanda Kadayıf Hazırlanışı: Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Kaynamaya …
Devamını oku »Kestaneli İç Pilav
Kestaneli İç Pilav Malzemeler: > 1 su bardağı yasemin pirinci > 1 çay bardağı haşlanmış kestane > 1 yemek kaşığı çam fıstığı > 1 yemek kaşığı kuş üzümü > 2 yemek kaşığı tereyağı > 2 su bardağı tavuk suyu > Tuz > 2 adet küp şeker > 1 tutam dereotu > 2 çay kaşığı yenibahar Kestaneli İç Pilav Hazırlanışı: Yapışmaz bir tencereye …
Devamını oku »Köz Biberli Patlıcan Sarma
Köz Biberli Patlıcan Sarma Malzemeler: > 2 adet közlenmiş veya konserve kırmızı köz biber > 4 kaşık süzme yoğurt > 1 tutam kıyılmış maydanoz > Tuz > 3 adet patlıcan Süslemek İçin: > Minik domates > Maydanoz > Kızartmak için yağ Köz Biberli Patlıcan Sarma Hazırlanışı: Közlenmiş biberlerle yoğurt, maydanoz ve tuzu karıştırıp iç malzemesini hazırlayın. Yıkadığınız patlıcanları uzun şeritler halinde kesin ve …
Devamını oku »