Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 190)

Tarifler

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Malzemeler: > 200 gram mercimek > 10 gram un > 30 gram margarin > 10 gram tuz > 20 gram kuru soğan > 20 gram havuç > 20 gram sıvı yağ > 20 gram tereyağı Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Yağları bir tencereye koyun. Eridikten sonra unu içine dökün. Pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından soğuk su ilave edip karışımı açın. Mercimeği blendarda çekin. Hazırladığınız …

Devamını oku »

Pikanlı Kurabiye

Pikanlı Kurabiye Malzemeler: > 125 gram tereyağı > 1 su bardağı kahverengi toz şeker > 1 adet yumurta > 2 su bardağı un > 1 çay kaşığı kabartma tozu > 1 çay kaşığı vanilya > Bir tutam tuz > 1 küçük kase doğranmış pikan > 2 çorba kaşığı krema > 1 kahve fincanı esmer toz şeker Pikanlı Kurabiye Hazırlanışı: Çukur bir kasede …

Devamını oku »

Pikan ve Cranberry’li Pilav

Pikan ve Cranberry’li Pilav Malzemeler: > 2 su bardağı pilavlık pirinç (Tercihen calrose pirinci) > 3 su bardağı sıcak su > 1 demet taze soğan > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 küçük kase pikan > 1 küçük kase cranberry Pikan ve Cranberry’li Pilav Hazırlanışı: Pirinci, birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Cranberry’li Salata

Ispanaklı ve Cranberry’li Salata Malzemeler: > 6 su bardağı taze ıspanak > Birkaç dal maydanoz > 1 adet domates > 1 çorba kaşığı sıvı yağ > 500 gram dilimlenmiş biftek > 1 çay bardağı cranberry > 1 çay bardağı doğranmış pikan > Tuz, karabiber Sos İçin: > 1 çorba kaşığı hardal > 1 dal ince kıyılmış taze kekik > 3 çorba …

Devamını oku »

Pikan ve Cranberry’li Biber Dolması

Pikan ve Cranberry’li Biber Dolması Malzemeler: > 1,5 su bardağı kepekli pirinç > 10-12 adet dolmalık biber > 3 çorba kaşığı soya sosu > 3 çorba elma sirkesi > 1 küçük kase worcestershire > 1 kase sert tofu > 2 çorba kaşığı parmesan peyniri > 1 küçük kase yaban mersini > 1 kahve fincanı doğranmış pikan > 1 çorba kaşığı iri …

Devamını oku »

Baklava Yufkasında Saray Burma

Baklava Yufkasında Saray Burma Malzemeler: > 24 adet baklavalık yufka > 300 gram fındık veya ceviz içi > 125 gram margarin yağı > 1 çay bardağı sıvı yağ > 125 gram tereyağı Şerbeti İçin: > 3 su bardağı toz şeker > 3 buçuk su bardağı su > Yarım limon Baklava Yufkasında Saray Burma Hazırlanışı: Düz bir zemine baklavalık yufkaları serin. Üzerine fındık …

Devamını oku »

Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye Malzemeler: > 600 gram İspir kuru fasulyesi > 1 adet soğan > 1 adet çarliston biber > 300 gram tereyağı > 2 çorba kaşığı domates salçası > 1 tatlı kaşığı biber salçası > 4 su bardağı et suyu > Yarım çay kaşığı toz şeker > 1-2 damla limon suyu, tuz Güveçte Kuru Fasulye Hazırlanışı: Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın …

Devamını oku »

Karalahana Sarması

Karalahana Sarması Malzemeler: > 500 gram zırhla çekilmiş dana eti (kasabanıza bu şekilde hazırlatın) > 1 kilo karalahana > 100 gram tereyağı > Yarım çay bardağı mısır yağı > 5 adet soğan, > 1 çorba kaşığı salça > 2 adet domates, > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 3 su bardağı et suyu > Tuz, karabiber, pul biber …

Devamını oku »

Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası Malzemeler: > Yarım kilo karalahana > 2 adet kıyılmış soğan > 50 gram tereyağı > 3 litre su (15 su bardağı) > 250 gram haşlanmış et suyu > Mısır yarması > 200 gram haşlanmış barbunya > 400 gram mısır unu (3 su bardağı soğuk su ile açılacak) > Tuz, karabiber, pul biber Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Çorba için; Karalahanayı haşlayıp, süzdükten …

Devamını oku »

Güveçte Mantı

Güveçte Mantı Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı su   Kıymalı İç Malzemesi: 250 gram dana kıyma 1 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Tuz   Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1-2 adet sivri yeşil biber 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »
Deneme bonusu