Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi Malzemeler: 500 gram Bombay fasulyesi 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 çay bardağı domates püresi 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet tarçın çubuğu 2 diş sarımsak 2 çay kaşığı toz şeker Tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gün …
Devamını oku »Tarifler
Avokadolu ve Mozzarellalı Salata
Avokadolu ve Mozzarellalı Salata Malzemeler: 4 top mozzarella peyniri 4 adet avokado Yarım limonun suyu 4 dal taze soğan 4 dal taze reyhan 4 dal taze fesleğen 1 demet roka Yarım demet kuzu kulağı 1 adet yeşil elma 1 adet domates 2 adet salatalık (tercihen Çengelköy salatalığı) 1 adet küçük boy göbek marul Sosu İçin: 4 çorba kaşığı sızma …
Devamını oku »Yağlı Grissini
Yağlı Grissini Malzemeler: 3 su bardağı un 100 gram margarin 1 çay kaşığı mahlep Yarım su bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı pudra şekeri (tepeleme) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (silme) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı susam Yağlı Grissini Hazırlanışı: Unu, mahlebi, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu ve susamı hamur yoğurma kabında …
Devamını oku »Limonlu Kurabiye
Limonlu Kurabiye Malzemeler: 175 gram un 75 gram nişasta 1 tutam tuz 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 120 gram pudra şekeri 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı karbonat 125 gram tereyağı Limonlu Kurabiye Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı limon suyunda karbonatı eritin. Unu, nişastayı, tuzu, rendelenmiş limon kabuğunu ve pudra şekerini hamur yoğurma kabında …
Devamını oku »Mısır Unlu Bisküvi
Mısır Unlu Bisküvi Malzemeler: 150 gram mısır unu 100 gram un 100 gram tereyağı (yumuşak) 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 2 adet yumurtanın sarısı 100 gram pudra şekeri Mısır Unlu Bisküvi Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabında unları eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, 1 adet portakalın redenmiş kabuğunu, yumurta sarılarını ve pudra şekerini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye …
Devamını oku »Pavlova
Pavlova Malzemeler: 5 adet yumurtanın akı (Yumurtalar büyük boy olmalı) 2 su bardağı pudra şekeri 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilya Üzeri İçin: 200 ml. krema 1 paket kremşanti 100 gram labne peyniri Taze çilek Pavlova Hazırlanışı: Yumurta aklarını mutfak robotuna aktarın, köpük köpük olana dek yüksek devirde 5 dakika boyunca çırpın. Pudra şekerini ekleyin. 10 …
Devamını oku »Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye
Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Malzemeler: 2 su bardağı un 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 adet yumurta 50 gram tereyağı 1 kahve fincanı süt İç Malzemesi İçin: 1 çorba kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı toz şeker Üzeri İçin: 1 kahve fincanı damla çikolata Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı: Unu, pudra şekerini …
Devamını oku »Fırında Dana Kürek
Malzemeler 1 kilo kemiksiz dana eti (tercihen ön kol) 4 dal taze kekik 10 adet tane karabiber 200 gram mantar 1.5 su bardağı pirinç 2 adet domates 4 adet yeşil sivri biber 10 gram tuz 100 gram tereyağı 5 gram biberiye 1 adet tavuk but 15 gram sarımsak 20 gram zeytinyağı 2 adet defne yaprağı Hazırlanışı Dana etlerini …
Devamını oku »Soya Soslu Piliç Topları
Malzemeler 5 adet orta boy patates 200 gram süt 100 gram yeşil dolmalık biber 100 gram kapya kırmızı biber 100 gram sarı Kaliforniya biber 100 gram kuru soğan 20 gram sarımsak 8 gram tuz 4 gram karabiber 60 gram soya sos 100 gram tereyağı 2 adet domates 4 dal rosemary (biberiye) 20 gram ay çiçek yağı 300 gram tavuk …
Devamını oku »Antep Közleme
Malzemeler 360 gram antrkot (30’ar gram parçalar halinde 12 parça) 360 gram köfte (30’ar gram parçalar halinde 12 parça) 4 adet orta boy közlenmiş patlıcan 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 120 gram tereyağı 4 gram tuz 2 gram karabiber 2 adet 4’e bölünmüş tırnaklı pide 6 adet domates 4 adet sivri biber 4 dal taze kekik …
Devamını oku »