Köfteli Spagetti Malzemeler: 1 paket spagetti makarna (500 gram) Köfte İçin: 500 gram dana kıyma 75 gram parmesan peyniri 2 dilim ekmek 1 baş sarımsak Yarım demet maydanoz Tuz, biber Kızartmak için yağ Sosu İçin: 1 adet soğan 1 baş sarımsak 3 büyük domates veya 1 kutu soyulmuş dilimlenmiş domates Tuz biber Az miktarda kekik Köfteli Spagetti Hazırlanışı …
Devamını oku »Tarifler
Kış Sebzeleri Garnitürü
Kış Sebzeleri Garnitürü Malzemeler: 1 parça brokoli (2 portakal büyüklüğünde) 3 dal pırasa 7-8 adet Brüksel lahanası 1 adet kereviz sapı 1 kase ıspanak yaprağı 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı file badem 1 tatlı kaşığı dijon hardalı Tuz, taze çekilmiş karabiber Kış Sebzeleri Garnitürü Hazırlanışı: Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Brokoliyi, pırasayı, Brüksel lahanasını, kereviz sapını zeytinyağında …
Devamını oku »Beşamelli ve Tavuklu Fırın Güveç
Beşamelli ve Tavuklu Fırın Güveç Malzemeler: 2 adet tavuk göğüs eti 2 dal pırasa 1 ince dilim bal kabağı 7-8 adet Brüksel lahanası 1 kase mantar 1 parça brokoli (portakal büyüklüğünde) 1 parça karnabahar (portakal büyüklüğünde) 1 adet orta boy kereviz 1 dal kereviz sapı ve yaprakları 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, taze çekilmiş karabiber 3 çorba …
Devamını oku »Beyaz Baklava
Beyaz Baklava Malzemeler 500 gram un 500 gram süt 90 gram nişasta 100 gram yumurta 750 gram şeker 250 gram tereyağı 250 gram ceviz Şerbeti İçin: 750 gram şeker 1000 gram su Beyaz Baklava Hazırlanışı Un, bir adet yumurta ve sütü karıştırarak baklava hamuru yapın. Süt, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırarak muhallebi haline getirin. Muhallebi soğuyunca 2 …
Devamını oku »Kış Sebzeli Pizza
Kış Sebzeli Pizza Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy patates 1 adet küçük boy kereviz 1 ince dilim bal kabağı 5-6 adet Brüksel lahanası 1 kase mantar 1 parça brokoli (portakal büyüklüğünde) 1 parça karnabahar (portakal büyüklüğünde) 1 adet havuç Ispanak yaprakları 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Sosu İçin: 2 …
Devamını oku »Kış Çorbası
Kış Çorbası Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 adet defne yaprağı 2 adet tavuk kalça budu 1 adet küçük boy kereviz 2 dal pırasa 1 adet orta boy havuç 2 adet yer elması 1 ince dilim bal kabağı 1 parça karnabahar (portakal büyüklüğünde) 1 parça brokoli (portakal büyüklüğünde) Tuz, taze çekilmiş karabiber Kış Çorbası Hazırlanışı: …
Devamını oku »Kızılcık Çorbası
Kızılcık Çorbası Malzemeler 500 gram kızılcık 50 gram ay çiçek yağı 50 gram yeşil biber 30 gram un 1000 gram su Kızılcık Çorbası Hazırlanışı Kızılcıkları 15 dakika haşlayıp, süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın. Süzülen suyu ayrı bir yere ayırın, dökmeyin. Çekirdekleri ayırdıktan sonra bu su ile tencereye koyun. Unu karıştırarak orta ateşte kaynatın. Ayrı bir tavada yağı kızdırarak ince dilimlenmiş …
Devamını oku »Ekşi Elmalı Semizotu
Ekşi Elmalı Semizotu Malzemeler: 1 demet semizotu 2 adet büyük boy elma (tercihen ekşi yeşil elma) 200 gram süzme yoğurt 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 kahve fincanı ceviz içi Ekşi Elmalı Semizotu Hazırlanışı: Semizotunu yaprak yaprak ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Süzme yoğurda havanda ezilmiş sarımsakları, kuru naneyi ve zeytinyağını ekleyip …
Devamını oku »Zeytinyağlı Mini Kabaklar
Zeytinyağlı Mini Kabaklar Malzemeler: 8 adet mini kabak 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı domates suyu Tuz Zeytinyağlı Mini Kabaklar Hazırlanışı: Kabakları sapından kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. Kabakları, tabanı düz bir tencereye dizin. Üzerlerine ince kıyılmış sarımsakları ve tuzu serpin, domates suyunu dökün. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan alın, servis tabağına aktarıp …
Devamını oku »Güveçte Mantı
Güveçte MantıMalzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı su Kıymalı İç Malzemesi: 250 gram dana kıyma 1 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ,Tuz Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1-2 adet sivri yeşil biber 1 çorba kaşığı …
Devamını oku »