Küşleme Malzemeler:
> 4 adet kuzu bonfile (Kuzunun sırt kısmından fileto olarak hazırlanmış)
Sos için:
> 1 adet kapya biber
> 1 adet domates
> 1 tatlı kaşığı pul biber
> 1 tatlı kaşığı kekik
> 1 yemek kaşığı yoğurt
> 1 yemek kaşığı
zeytinyağı
> Tuz
Küşleme Hazırlanışı:
Sosu için; Mutfak robotunda kabuğu soyulup çekirdekleri temizlenmiş domatesi ve biberi iyice karıştırın. Karışımı bir kaba alıp zeytinyağını, kekiği, yoğurdu, tuzu ve pul biberi ilave edin. Eti, hazırladığınız bu sosun içinde 1 saat kadar dinlendirin. Marine ettiğiniz eti ızgarada pişirin. Közlenmiş domates, biber, patlıcan ve bolca maydanoz ile servise hazır edin.