Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 180)

Tarifler

Fırında Rezeneli İstiridye Mantarı

Fırında Rezeneli İstiridye Mantarı Malzemeler: > 1 kilo istiridye mantarı >1 küçük kase küçük doğranmış renkli biber > Birkaç adet taze rezene dalı > Birkaç dal dereotu > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Hazırlanışı: İstiridye mantarları yağlanmış fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Üzerlerine küçük küçük doğranmış biberleri, yeşillikleri …

Devamını oku »

Bulgurlu Sebze Yemeği

Bulgurlu Sebze Yemeği Malzemeler: > 2 adet soğan > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet havuç > 1 demet ıspanak > 4-5 yaprak pazı > 1 demet semizotu > Tuz, karabiber > 1 su bardağı su > 1 kahve fincanı bulgur Hazırlanışı: 3 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp ay şeklinde doğranmış soğanları arada bir birkaç tatlı kaşığı su ekleyerek …

Devamını oku »

Lorlu Kurabiye

Lorlu Kurabiye Malzemeler: > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 250 gram lor peyniri (süt loru veya tuzsuz lor) > 1 su bardağı toz şeker > 2 adet yumurta > 1 tatlı kaşığı limon suyu > 1 çay kaşığı karbonat (tepeleme) > 2 su bardağı un (silme) Hazırlanışı: Karbonatı limon suyunda eritin. Zeytinyağını, loru, şekeri, limonlu karbonatı ve yumurtaları hamur yoğurma …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu Buğday Salatası

Süzme Yoğurtlu Buğday Salatası Malzemeler: > 1 su bardağı haşlanmış buğday > 1 kase süzme yoğurt > 50 gram krema > 50 gram iri çekilmiş ceviz içi > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Yoğurdu, kremayı ve taze çekilmiş karabiberi karıştırın. Haşlanmış buğdayla yoğurtlu karışımı ve iri çekilmiş ceviz içini karıştırın. Top halinde servis …

Devamını oku »

Susamlı Mısır Unlu Kek

Susamlı Mısır Unlu Kek Malzemeler: > 2 adet yumurta > Yarım çay bardağı zeytinyağı > 1 çay bardağı sulu yoğurt > Yarım su bardağı mısır unu > Yarım su bardağı buğday unu > Yarım paket kabartma tozu > 1 çay kaşığı tuz > Birkaç yaprak doğranmış kuru domates > 50 gram rendelenmiş beyaz peynir > Birkaç dal kıyılmış taze yeşillik …

Devamını oku »

Susamlı Halkalar

Susamlı Halkalar Malzemeler: > 3 su bardağı un > 100 gram margarin (Oda ısısında yumuşamış) > 1 çay kaşığı mahlep > Yarım su bardağı su > Yarım çay bardağı sıvı yağ > 2 çorba kaşığı toz şeker > Yarım paket kabartma tozu > 1 tatlı kaşığı tuz > 1 kase pekmezli su > Susam Hazırlanışı: Unu yoğurma kabına alıp ortasını …

Devamını oku »

Damla Sakızlı Tatlı

Damla Sakızlı Tatlı  Malzemeler: > 2 adet yumurtanın sarısı > 4 çorba kaşığı un (tepeleme) > 5 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme) > 2 su bardağı süt > 1 paket labne (200 gram) > Yarım paket krema (100 ml.) > 3 adet damla sakızı (mercimek büyüklüğünde) > Taze nane yaprakları, taze çilek Hazırlanışı: Damla sakızını havanda ezin. Yumurta sarısını, havanda …

Devamını oku »

Narlı Maydanoz Salatası

Narlı Maydanoz Salatası Malzemeler: > 1 çay bardağı ince bulgur > 1 çay bardağı sıcak su > 1 demet maydanoz > Yarım demet taze nane > 1 tatlı kaşığı sumak > Nar taneleri Sosu İçin: > Yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı nar ekşisi > 1 adet limonun suyu > Tuz Hazırlanışı: İnce bulguru bir kaba aktarın. …

Devamını oku »

Kalp Pasta

Kalp Pasta Malzemeler: Pandispanyası İçin: >5 adet yumurta >250 gram pudra şekeri >250 gram elenmiş un >1 paket kabartma tozu >1 paket vanilya >1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Üzeri İçin: >1 paket kremşanti >1 paket hazır çilekli puding >3 su bardağı süt (600 ml.)   Hazırlanışı: Üzeri için; Kremşantiyi 1 paket soğuk sütle iyice çırpın. Karışımı buzdolabına aktarın. Çilekli pudingi …

Devamını oku »

Pratik Tiramisu

Pratik Tiramisu Malzemeler: > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 çorba kaşığı un (tepeleme) > 2 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme) > 1,5 bardağı süt > Yarım paket labne (100 gram) > Yarım paket krema (100 ml.) > 2 su bardağı ılık su > 1 çorba kaşığı granül kahve > 16 adet hazır savoyer bisküvi > Kakao Hazırlanışı: Kreması için; …

Devamını oku »
Deneme bonusu