Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

pismaniyeli-ayva-tatlisi

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

4 adet ayva

1 küçük paket pişmaniye

2 adet yeşil elma

500 gram toz şeker

10 gram toz tarçın

1 bardak vişne suyu

 

 

Hazırlanışı

Ayvaları ikiye bölüp dış kabuğunu güzelce soyun. Ortadaki çekirdek kısımlarını çıkarın, ayvaları bir tencereye alın. Vişne suyunu şekeri ayvalara ilave edip üzerini geçecek şekilde su döktükten sonra 6 – 7 saat beklemeye alın. Bu şekilde ağır ateşte pişirin. Bir tava içerisine elmaları rendeleyin, tarçını ilave edip soteleyin. Kaynayan ayvaları suyundan çıkarıp güzelce bir fırın tepsisine dizin. Üzerine  sotelediğiniz elma harcından birer kaşık koyup 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle pişirin. Çıkartıp soğuttuktan sonra  servis aşamasına geçin. Pişmaniyeleri tatlıyı servis yaparken üzerine yerleştirin.

OKU ➤  Ayva Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir