Ispanak Köklü Çorba Malzemeler: > 2 bağ ıspanak kökü > 1 adet soğan > 250 gram kıyma > 2 su bardağı yoğurt > 2-3 çorba kaşığı un > 1,5 çorba kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı kuru nane > 1 tatlı kaşığı pul biber > Tuz Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun. Daha sonra kıymalı …
Devamını oku »Tarifler
Balık Köftesi
Orta boy bir tencerede 1 litre suya 1 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber ilave ederek 1 adet temizlenmiş levrek balığını haşladım. Haşlanan balığın kılçıklarını temizleyip etlerini ayırdım. 1 adet yumurtayı, 2 yemek kaşığı galeta ununu, yarım çay kaşığı karabiberi, yarım çay kaşığı tarçını, 1 tatlı kaşığı kimyonu, yarım demet ince doğranmış maydanozu ve 1 adet küçük boy …
Devamını oku »Balık Çorbası
Balık çorbası için 5 su bardağı suya 1 adet temizlenmiş levrek balığı, 1 adet kabuğu soyulmuş bütün patates, birer adet kabuğu soyulmuş bütün havuç ile kuru soğan, 3 diş temizlenmiş sarımsak, 2 tutam ince kıyılmış kereviz sapı, 5 adet tane karabiber, 1 defne yaprağı ve bir tutam tuzu ekledim. Balık eti iyice pişene kadar kaynattım. Balık piştikten sonra tencerenin içinden …
Devamını oku »Tatar böreği
Tatar böreği Malzemeler: > 2 çorba kaşığı tereyağı > 2 adet soğan > 200 gram dana kıyma > 2 adet çarliston biber > 1 adet domates > 1 çorba kaşığı biber salçası > Tuz, taze çekilmiş karabiber > 1 kase yoğurt > 1 tutam reyhan Hamuru İçin: > 2 adet yumurta > 1 çay bardağı süt > Un > Tuz …
Devamını oku »Tel Kadayıf
Tel Kadayıf Malzemeler: > 250 gram tel kadayıf > 1 su bardağı ceviz içi Şerbeti İçin: > 4 su bardağı toz şeker > 4 su bardağı su > 4 damla limon suyu Bulamaç İçin: > 1 çay bardağı süt > 2 adet yumurta > Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı: Şerbeti için; Şekerle suyu tencereye alın. Karıştırın ve orta ateşte yoğun …
Devamını oku »Cağ Kebabı
Cağ Kebabı Malzemeler: > 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) > 4 adet domates > 6-7 adet yeşil biber > Lavaş ekmeği Terbiyesi İçin: > 1 adet soğan > 100 gram yoğurt > 1 çay kaşığı tuz > 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Terbiyesi için; Yoğurdu, tuzu, karabiberi, yemeklik doğranmış soğanı bir kapta karıştırın. Kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar …
Devamını oku »Şalgam Dolması yapılışı
Şalgam Dolması Malzemeler: > 100 gram dana kıyma > 1 adet kuru soğan > 1 çay bardağı köftelik bulgur > Tuz, taze çekilmiş karabiber > 4 adet şalgam > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı domates salçası > Birkaç adet sivri biber > 2 adet küçük boy domates > Biraz reyhan Hazırlanışı: …
Devamını oku »Ekşili Dolma
Ekşili Dolma Malzemeler: > 200 gram dana kıyma > 2 adet soğan > 1 su bardağı ince bulgur > Tuz, karabiber > İkişer dal nane, maydanoz > 1 yaprak erik veya kızılcık pestili (Avuç içi büyüklüğü kadar) > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı salça > Yarım çay bardağı su >Taze veya salamura asma yaprağı Hazırlanışı: Pestili sıcak …
Devamını oku »Kesme Aşı Çorbası
Kesme Aşı Çorbası Malzemeler: > 2 çorba kaşığı tereyağı > 1 adet soğan > 150 gram kıyma > 1,5 çorba kaşığı domates salçası > 2 su bardağı et suyu > 4 su bardağı su > 1 çay bardağı yeşil mercimek > Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber > 1 tatlı kaşığı tarhun otu Hamuru İçin: > 1 su bardağı un …
Devamını oku »Patlıcan Reçeli
Patlıcan Reçeli Malzemeler: > 1 kilo parmak patlıcan > 7 su bardağı toz şeker > 3,5 su bardağı su > 1 adet limonun suyu > 7-8 adet karanfil tanesi > 1 adet çubuk tarçın Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını sebze soyacağı ile incecik soyun. Patlıcanları küpler halinde doğrayıp hemen soğuk suya atın. Daha sonra suyunu süzüp tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su …
Devamını oku »