Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çikolatalı Kayısılı Mus

Çikolatalı Kayısılı Mus

kayisili-mus

Çikolatalı Kayısılı Mus Malzemeler:

> 250 gram kuru kayısı
> Yarım çay kaşığı tarçın
> 130 gram sütlü çikolata
> 4 adet yumurta
> 320 ml. çiğ krema
> 80 gram toz şeker
> 60 gram parçalanmış bisküvi
yada kek kırıntısı

Süslemek İçin:
Kırıntı çikolata ve kuru kayısı

Çikolatalı Kayısılı Mus Hazırlanışı:

Tarçın ve kuru kayısıları üzerini kaplayacak kadar su dolu kaba koyup kaynatın. Kayısılar yumuşayınca suyunu süzüp blenderda püre haline getirin. Çikolatayı benmari usulü eritin, içine yumurta sarılarını ekleyip bir miktar pişirin. Hafif kıvam alınca benmariden alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta kremayı kabartın. Diğer bir kapta; şeker, az tuz ve yumurta beyazlarını kabartın. Sonrasında çikolatalı karışıma önce çırpılmış kremayı sonra folding yöntemiyle alttan üste doğru karıştırarak hazırladığınız musu koyun. Kupların alt kısmına kayısı marmeladı üst kısmına da çikolatalı musu doldurup buzdolabında dinlendirin. Rende çikolata ve kuru kayısılarla süsleyin.

OKU ➤  Patates Püreli Kuzu Tandır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir