Tenderloin (4 Kişilik) Malzemeler: 800 gram dana bonfile 8 adet taze kuşkonmaz 400 gram patates 200 gram enginar 4 gram safran 10 gram deniz tuzu 40 gram zeytinyağı 5 gram taze kekik Demi glace sos Hazırlanışı: Bonfileyi 16 parça olacak şeklide dilimleyin. Kuşkonmazları soyduktan sonra 2 dakika kaynayan suda haşlayın. Sıcak suyunu süzüp buzlu suyun içinde birkaç …
Devamını oku »Tarifler
Limonlu Cheesecake
Limonlu Cheesecake (8-10 kişilik) Malzemeler 1 paket yulaflı bisküvi 50 gram tereyağı Kreması İçin: 1 paket labne peyniri 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta 15 gram nişasta 1 çay kaşığı kadar vanilya 1 su bardağı toz şeker Limon Sosu İçin: 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş şekilde) 50 gram tereyağı …
Devamını oku »Dondurmalı İrmik Helvası
Dondurmalı İrmik Helvası (4 Kişilik) Malzemeler 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt yada 1 su bardağı süt + 1 su bardağı su 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 4 yemek kaşığı çam fıstığı (arzu edilirse dövülmüş fındık yada ceviz tercih edilebilir) Her kaseye 1 top sade dondurma Hazırlanışı Küçük bir sos …
Devamını oku »Çikolatalı Mandalinalı Cheesecake
Çikolatalı Mandalinalı Cheesecake (8 Kişilik) Malzemeler İlk Kat İçin: Bir paket kakaolu bisküvi 6 yemek kaşığı tereyağı İkinci Kat İçin: 2 adet yumurta 100 gram toz şeker 50 gram tereyağı 200 gram labne peyniri Yarım çay bardağı un 1 paket toz muzlu puding 1 su bardağı süt 1 kutu mandalina konservesi Üçüncü Kat Ganaj İçin: 100 gram bitter kuvertür …
Devamını oku »Çikolatalı Brownie
Çikolatalı Brownie ( 8 kişilik) Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker, 3/4 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 25 gram kakao 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un Üzeri İçin Ganaj: 100 gram bitter kuvertür çikolata 100 gram krema Hazırlanışı Yumurtayı kar beyaz oluncaya kadar çırpın. Şeker ilave edip, çırpmaya devam edin. …
Devamını oku »Buzdolabı Böreği
Buzdolabı Böreği (6 Adet Orta Boy Börek İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 1 kase ufalanmış beyaz peynir 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kilo ıspanak 1 kilo pırasa Tuz, pul biber 1.AŞAMA: Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra birkaç kaşık sıvı yağda kavurun. Ufalanmış beyaz peyniri ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pırasaları da temizleyip küçük küçük …
Devamını oku »Winter Zalatta
Winter Zalatta (2-4 Kişilik) Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet avokado 50 gram enginar 100 gram kuru üzüm 50 gram ceviz 100 gram çörekotu 20 gram brokoli 20 gram brüksel lahanası 20 gram karnabahar 30 gram jalepeno biber 50 gram tahin 50 gram pekmez 100 gram tavuk 50 gram çeri domates 15 gram salatalık Hazırlanışı: Falafel için; İnce köftelik …
Devamını oku »Fıstıklı Katmer
Fıstıklı Katmer (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır baklava yufkası 50 gram kaymak 50 gram Antep fıstığı 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Fıstıklı Katmer Hazırlanışı: Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresine alın. Yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan indirmeye 1 …
Devamını oku »Zalatta Steak Köfte
Zalatta Steak Köfte (1 Kişilik) Malzemeler 1 adet yumurta 10 gram galeta unu 80 gram dana-kuzu karışık 2 gram tuz 2 gram soğan 1 gram karabiber 0,5 gram sarımsak Elma dilim patates Akdeniz yeşillikleri Erişte Sos İçin: Ketçap Mayonez Hazırlanışı Tüm malzemeleri iyice karıştırıp, yoğurun. Şeklini verin, kızartın. Servis tabağına; Akdeniz yeşilliklerini, elma dilimli patatesi ve erişteyi ekleyin.
Devamını oku »İtalyan İşi Minestrone Çorba
İtalyan İşi Minestrone Çorba (4 Kişilik) Malzemeler 250 gram havuç 250 gram pırasa 150 gram kereviz 250 gram kabak 150 gram pazı 30-40 gram ay çiçek yağı Hazırlanışı Küp doğranmış pırasaları ve havuçları orta ateşte ay çiçek yağı ile sotelerken kabak ve kerevizi ilave edip soteleme işlemine devam edin. Sonra sotelenen sebzelere tuz, karabiber ve sebzeli çeşni ilave …
Devamını oku »