Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma

Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma

karemelize-elma

Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma Malzemeler:

> 12 yaprak baklava yufkası
> 30 gram tereyağı (erimiş)
> 220 gram pastacı kreması
> 25 gram bitter çikolata
> 25 gram fındık
> 1 kilo kırmızı elma
> 60 gram tereyağı (oda ısısında beklemiş)
> 80 gram toz şeker
> 40 ml. krema
> 100 gram karamel sos

Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma Hazırlanışı:

Baklava yufkalarını 12 santim çaplı yuvarlaklar halinde kesin. Aralarına eritilmiş olan tereyağını sürerek 8 kat olacak şekilde üst üste dizin. 8 santim çaplı tart kalıbına yerleştirip, üstüne yine benzer bir tart kalıbını koyup, alttaki kalıbın şeklini almasını sağlayın. Bir tavada 60 gram tereyağını eritin, içine şekeri ilave edin. Soyulmuş ve ince dilimlenmiş elmaları karamelize olmuş şekere katın. Suyunu çekene kadar yaklaşık 25 -30 dakika süreyle pişirin. Hazırlanmış olan baklava hamurunun üzerine 2 çorba kaşığı kadar pastacı kreması yayın. Pastacı kremasının üzerine ince doğranmış çikolata ve fındık parçalarından atın. Sonrasında kremanın üstünü karamelize olan elmalarla kapatın. 205 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Soğuyunca karamel sos ile servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir