Winter Zalatta (2-4 Kişilik) Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet avokado 50 gram enginar 100 gram kuru üzüm 50 gram ceviz 100 gram çörekotu 20 gram brokoli 20 gram brüksel lahanası 20 gram karnabahar 30 gram jalepeno biber 50 gram tahin 50 gram pekmez 100 gram tavuk 50 gram çeri domates 15 gram salatalık Hazırlanışı: Falafel için; İnce köftelik …
Devamını oku »Tarifler
Fıstıklı Katmer
Fıstıklı Katmer (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır baklava yufkası 50 gram kaymak 50 gram Antep fıstığı 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Fıstıklı Katmer Hazırlanışı: Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresine alın. Yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan indirmeye 1 …
Devamını oku »Zalatta Steak Köfte
Zalatta Steak Köfte (1 Kişilik) Malzemeler 1 adet yumurta 10 gram galeta unu 80 gram dana-kuzu karışık 2 gram tuz 2 gram soğan 1 gram karabiber 0,5 gram sarımsak Elma dilim patates Akdeniz yeşillikleri Erişte Sos İçin: Ketçap Mayonez Hazırlanışı Tüm malzemeleri iyice karıştırıp, yoğurun. Şeklini verin, kızartın. Servis tabağına; Akdeniz yeşilliklerini, elma dilimli patatesi ve erişteyi ekleyin.
Devamını oku »İtalyan İşi Minestrone Çorba
İtalyan İşi Minestrone Çorba (4 Kişilik) Malzemeler 250 gram havuç 250 gram pırasa 150 gram kereviz 250 gram kabak 150 gram pazı 30-40 gram ay çiçek yağı Hazırlanışı Küp doğranmış pırasaları ve havuçları orta ateşte ay çiçek yağı ile sotelerken kabak ve kerevizi ilave edip soteleme işlemine devam edin. Sonra sotelenen sebzelere tuz, karabiber ve sebzeli çeşni ilave …
Devamını oku »Patlıcan Oturtma
Patlıcan Oturtma (4 Kişilik) Malzemeler 2 adet orta boy patlıcan 300 gram levrek balığı 50 gram ayıklanmış fener balığı 1 adet al biber Yarım kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarımsak Sosu İçin: Yarım çay bardağı krema 1 çorba kaşığı soya sosu 1 tutam kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı Patlıcanları 4 parça halinde …
Devamını oku »Briwat
Briwat (12 Adet İçin) Malzemeler: 4 kat hazır baklava yufkası 1 adet tavuk göğüs eti 10 adet çiğ badem 5 adet ceviz içi 2 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ (Kızartmak isterseniz) Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşlayın. Haşladığınız eti süzüp iri parçalar halinde doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. Badem …
Devamını oku »Krep Sarma
Krep Sarma (4 Kişilik) Malzemeler 300 gram çipura balığı 50 gram ayıklanmış iskorpit balığı 1 adet al biber Yarım kuru soğan 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar sıvı yağ Krep İçin: Yumurta Süt Un Üzeri İçin: 50 gram kaşar peyniri Sosu İçin: 1 çay bardağı likit krema 2 çorba kaşığı soya sosu Hazırlanışı Yumurta, süt …
Devamını oku »Sacher Turta
Sacher Turta (Minik Küpler Halinde) (4 Kişilik) Malzemeler Keki İçin: 140 gram tereyağı 110 gram pudra şekeri Yarım vanilya özütü 6 adet yumurta 130 gram çikolata 110 gram toz şeker 140 gram un 300 gram kayısı marmeladı (Kaplamak için) Çırpılmış krema Üzerinin Kaplaması İçin: 300 gram toz şeker 180 ml. su 220 gram çikolata 2 yemek kaşığı kayısı marmeladı Sacher …
Devamını oku »Fener Kavurma
Fener Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler 10 adet arpacık soğan 200 gram cherry domates 4 adet sivri biber 10 adet mantar 8 diş sarımsak 2 çorba kaşığı soya sosu 50 gram tereyağı 1 tutam kaşar peyniri rendesi Süslemek için maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı Tavayı kızdırın. Tereyağını ilave edin. Soğanları doğrayın ve soteleyin. …
Devamını oku »Viyana Usulü Tavuk Şnitzel
Viyana Usulü Tavuk Şnitzel (4 Kişilik) Malzemeler: 8 parça dana eti (Her biri en az 90 gram) 4 adet yumurta 200 gram çok ince çekilmiş galeta unu 100 gram un 300 ml. tereyağı 100 gram bitkisel yağ ya da yerfıstığı yağı Garnitür: Haşlanmış patates, dilimlenmiş limon, semizotu Viyana Usulü Tavuk Şnitzel Hazırlanışı: Dana etlerini 2-4 mm kalınlığında incelttikten sonra etlerin her …
Devamını oku »