Çilekli Cheesecake Malzemeler: Tabancı İçin: > 250 gram yulaflı bisküvi > 25 gram tereyağı > 3 çorba kaşığı nişasta > 1-2 çorba kaşığı süt Peynirli Karışım İçin: > 3 adet yumurta > 150 gram toz şeker > 1 litre krema > 300 gram labne peyniri > 1 tatlı kaşığı un > 1 tatlı kaşığı nişasta > 1 paket vanilya > 1 …
Devamını oku »Tarifler
Cimcik Cimcik Makarna
Cimcik Cimcik Makarna Malzemeler: > 1,5 su bardağı un > 1 adet yumurta > Tuz > 1 çay bardağı su > 1 küçük kase yoğurt > 10 gram tereyağı İç Malzemesi İçin: > 100 gram kıyma > 1 adet küçük boy soğan > 3 dal maydanoz > Tuz, karabiber Cimcik Cimcik Makarna Hazırlanışı: Unu eleyip tuz ile birlikte harmanlayın. Ortasını havuz …
Devamını oku »Çikolatalı Kayısılı Mus
Çikolatalı Kayısılı Mus Malzemeler: > 250 gram kuru kayısı > Yarım çay kaşığı tarçın > 130 gram sütlü çikolata > 4 adet yumurta > 320 ml. çiğ krema > 80 gram toz şeker > 60 gram parçalanmış bisküvi yada kek kırıntısı Süslemek İçin: Kırıntı çikolata ve kuru kayısı Çikolatalı Kayısılı Mus Hazırlanışı: Tarçın ve kuru kayısıları üzerini kaplayacak kadar su dolu kaba …
Devamını oku »Cheddar Peynirli Omlet
Cheddar Peynirli Omlet Malzemeler: > 2 adet yumurta > Birer tatlı kaşığı doğranmış yeşil, sarı ve kırmızıbiber > 40 gram cheddar peyniri > Bir avuç bebe roka > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 1 yemek kaşığı süt Cheddar Peynirli Omlet Hazırlanışı: Yumurtaları sütle birlikte çukur bir kapta çırpın. Ayrı bir kaba cheddar peynirinin yarısını zar şeklinde doğrayın. Renkli biberlerle birlikte karıştırın. Tereyağını …
Devamını oku »Kelle Tandır
Kelle Tandır Malzemeler: > 1 adet küçük baş veya büyük baş kelle > Bol miktarda sıvı yağ > 1 adet kereviz > 2 adet rezene > 2 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak > 4 – 5 adet defne yaprağı > Tuz > Tane karabiber Kelle Tandır Hazırlanışı: Bol miktarda sıvı yağı tencereye koyduktan sonra kelleyi içine oturtup kapağını kapattıktan sonra …
Devamını oku »Mutabbal
Mutabbal Malzemeler: > 500 gram çekirdeksiz patlıcan > 100 gram süzme yoğurt > 150 gram nohut > 3-4 diş sarımsak > 50 gram tahin > Yarım limon suyu > 50 gram susam > Tuz-karabiber > 4 gram kimyon > Pul biber (dilediğiniz kadar) > 1 adet kapya biber > 1 adet köy biberi Üzeri İçin: > Bir tutam aspir çiçeği Mutabbal Hazırlanışı: …
Devamını oku »Supangleli Kek
Supangleli Kek Malzemeler: > 4 adet yumurta > 1 su bardağı pudra şekeri > 1 çay bardağı fındık yağı > 1 çay bardağı portakal suyu > 2 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu > 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu > 1 paket hazır supangle (toz halinde) > 2 çorba kaşığı damla çikolata Supangleli Kek Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri köpük köpük …
Devamını oku »İncir Dolması
İncir Dolması Malzemeler: > 8 adet kuru incir > 100 gram ince çekilmiş ceviz içi > 1 çorba kaşığı un (tepeleme) > 1 tatlı kaşığı tarçın > 1 çorba çay kaşığı toz şeker > 1 su bardağı süt İncir Dolması Hazırlanışı: Kuru incirleri yıkayıp süzdükten sonra tencerede kaynayan suyun içine atıp birkaç dakika haşlayın. İncirleri suyun içinden süzerek alın. Tereyağı ile unu …
Devamını oku »Çilekli Bahar Pastası
Çilekli Bahar Pastası Malzemeler: > 3 adet yumurta > Bir tutam tuz > 150 gram toz şeker > 55 gram süt > 200 gram un > 15 gram nişasta > Yarım paket kabartma tozu Kreması İçin: > 500 ml. süt > 100 gram toz şeker > 30 gram un > 30 gram nişasta > 2 adet yumurtanın sarısı > 1 …
Devamını oku »Kokoreçli Yaprak Sarma
Kokoreçli Yaprak Sarma Malzemeler: 250 gram kokoreç 100 gram pirinç 2 adet kuru soğan 1 diş sarımsak Köri Kekik Tuz Kimyon Kırmızı toz biber Salamura veya taze yaprak Kokoreçli Yaprak Sarma Hazırlanışı: 250 gram kokoreci doğradıktan sonra bir tavada biraz pişirip, kimyon, köri, toz biber, tuz, ilave edin. Ardından kıyılmış soğanı, sarımsağı, pirinci katıp karıştırın. Karışımı yapraklara sarın. Sarmaları normal …
Devamını oku »