Cimcik Cimcik Makarna Malzemeler: > 1,5 su bardağı un > 1 adet yumurta > Tuz > 1 çay bardağı su > 1 küçük kase yoğurt > 10 gram tereyağı İç Malzemesi İçin: > 100 gram kıyma > 1 adet küçük boy soğan > 3 dal maydanoz > Tuz, karabiber Cimcik Cimcik Makarna Hazırlanışı: Unu eleyip tuz ile birlikte harmanlayın. Ortasını havuz …
Devamını oku »Tarifler
Çikolatalı Kayısılı Mus
Çikolatalı Kayısılı Mus Malzemeler: > 250 gram kuru kayısı > Yarım çay kaşığı tarçın > 130 gram sütlü çikolata > 4 adet yumurta > 320 ml. çiğ krema > 80 gram toz şeker > 60 gram parçalanmış bisküvi yada kek kırıntısı Süslemek İçin: Kırıntı çikolata ve kuru kayısı Çikolatalı Kayısılı Mus Hazırlanışı: Tarçın ve kuru kayısıları üzerini kaplayacak kadar su dolu kaba …
Devamını oku »Cheddar Peynirli Omlet
Cheddar Peynirli Omlet Malzemeler: > 2 adet yumurta > Birer tatlı kaşığı doğranmış yeşil, sarı ve kırmızıbiber > 40 gram cheddar peyniri > Bir avuç bebe roka > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 1 yemek kaşığı süt Cheddar Peynirli Omlet Hazırlanışı: Yumurtaları sütle birlikte çukur bir kapta çırpın. Ayrı bir kaba cheddar peynirinin yarısını zar şeklinde doğrayın. Renkli biberlerle birlikte karıştırın. Tereyağını …
Devamını oku »Kelle Tandır
Kelle Tandır Malzemeler: > 1 adet küçük baş veya büyük baş kelle > Bol miktarda sıvı yağ > 1 adet kereviz > 2 adet rezene > 2 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak > 4 – 5 adet defne yaprağı > Tuz > Tane karabiber Kelle Tandır Hazırlanışı: Bol miktarda sıvı yağı tencereye koyduktan sonra kelleyi içine oturtup kapağını kapattıktan sonra …
Devamını oku »Mutabbal
Mutabbal Malzemeler: > 500 gram çekirdeksiz patlıcan > 100 gram süzme yoğurt > 150 gram nohut > 3-4 diş sarımsak > 50 gram tahin > Yarım limon suyu > 50 gram susam > Tuz-karabiber > 4 gram kimyon > Pul biber (dilediğiniz kadar) > 1 adet kapya biber > 1 adet köy biberi Üzeri İçin: > Bir tutam aspir çiçeği Mutabbal Hazırlanışı: …
Devamını oku »Supangleli Kek
Supangleli Kek Malzemeler: > 4 adet yumurta > 1 su bardağı pudra şekeri > 1 çay bardağı fındık yağı > 1 çay bardağı portakal suyu > 2 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu > 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu > 1 paket hazır supangle (toz halinde) > 2 çorba kaşığı damla çikolata Supangleli Kek Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri köpük köpük …
Devamını oku »İncir Dolması
İncir Dolması Malzemeler: > 8 adet kuru incir > 100 gram ince çekilmiş ceviz içi > 1 çorba kaşığı un (tepeleme) > 1 tatlı kaşığı tarçın > 1 çorba çay kaşığı toz şeker > 1 su bardağı süt İncir Dolması Hazırlanışı: Kuru incirleri yıkayıp süzdükten sonra tencerede kaynayan suyun içine atıp birkaç dakika haşlayın. İncirleri suyun içinden süzerek alın. Tereyağı ile unu …
Devamını oku »Çilekli Bahar Pastası
Çilekli Bahar Pastası Malzemeler: > 3 adet yumurta > Bir tutam tuz > 150 gram toz şeker > 55 gram süt > 200 gram un > 15 gram nişasta > Yarım paket kabartma tozu Kreması İçin: > 500 ml. süt > 100 gram toz şeker > 30 gram un > 30 gram nişasta > 2 adet yumurtanın sarısı > 1 …
Devamını oku »Kokoreçli Yaprak Sarma
Kokoreçli Yaprak Sarma Malzemeler: 250 gram kokoreç 100 gram pirinç 2 adet kuru soğan 1 diş sarımsak Köri Kekik Tuz Kimyon Kırmızı toz biber Salamura veya taze yaprak Kokoreçli Yaprak Sarma Hazırlanışı: 250 gram kokoreci doğradıktan sonra bir tavada biraz pişirip, kimyon, köri, toz biber, tuz, ilave edin. Ardından kıyılmış soğanı, sarımsağı, pirinci katıp karıştırın. Karışımı yapraklara sarın. Sarmaları normal …
Devamını oku »Pişmaniyeli Ayva Tatlısı
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler 4 adet ayva 1 küçük paket pişmaniye 2 adet yeşil elma 500 gram toz şeker 10 gram toz tarçın 1 bardak vişne suyu Hazırlanışı Ayvaları ikiye bölüp dış kabuğunu güzelce soyun. Ortadaki çekirdek kısımlarını çıkarın, ayvaları bir tencereye alın. Vişne suyunu şekeri ayvalara ilave edip üzerini geçecek şekilde su döktükten sonra …
Devamını oku »