Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Buğdaylı Yaprak Sarma

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Tarifler
473 20
0
Buğdaylı  Yaprak Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bugdayli-yaprak-sarma

Buğdaylı Yaprak Sarma Malzemeler:

500 gram asma yaprağı ,300 gram buğday

100 gram pirinç ,1 demet maydanoz

6 adet soğan, 50 gram kuş üzümü

20 gram sarımsak, 10 gram yenibahar

10 gram karabiber, 20 gram kuru nane

20 gram biber salçası, 20 gram domates salçası

50 ml. zeytinyağı ,1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon tuzu Tuz

Buğdaylı Yaprak Sarma Hazırlanışı:

Buğdayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Pirinci yarım saat kadar ılık suda bekletin. Daha sonra süzüp buğdaylarla birlikte yoğurma kabına alın. Kıyılmış maydanozu, çok ince kıyılmış soğanları, baharatı, salçaları, şekeri, zeytinyağını, limon tuzunu, kıyılmış sarımsakları ve tuzu ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. iç malzemesi hazırdır. Taze asma yapraklarını kaynar suyun içinde birkaç dakika kadar beklettikten sonra süzün. Yapraklardan bir tanesini alıp tezgahın üzerine yayın ve ortasına iç malzemeden yerleştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarıp tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su ve zeytinyağını dökün. Pişerken dağılmaması için sarmaların üzerini düz bir tabakla kapatın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25-30 dakika pişirip ocaktan alın.

Tags: Buğdaylı Yaprak SarmaBuğdaylı Yaprak Sarma HazırlanışıBuğdaylı Yaprak Sarma MalzemelerBuğdaylı Yaprak Sarma Tarifi
Previous Post

Közlenmiş Biberli Fırın Kabak

Next Post

Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası

Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki