Ana Sayfa » Tarifler » Közlenmiş Biberli Fırın Kabak

Közlenmiş Biberli Fırın Kabak

fırın-kabak

Közlenmiş Biberli Fırın Kabak Malzemeler: 

2 adet büyük boy kabak

1 adet közlenmiş kırmızı biber

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir

1 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Dereotu

Közlenmiş Biberli Fırın Kabak Hazırlanışı:

Kabakları yıkayıp kabuklarını kazımadan enine ikiye kesin. içlerini tatlı kaşığı yardımı ile tabanına değmeyecek şekilde çıkartın. Kabağın içini küçük küçük doğrayıp çukur bir kaba aktarın. Kabakların her tarafını fırça yardımı ile zeytinyağı ile yağlayın. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından alın. içine közlenip irice doğranmış kırmızı biberi, rendelenmiş beyaz ve kaşar peynirini, dolmalık fıstığı ilave edin. iyice karıştırın. Karışımı fırından çıkarmış olduğunuz yani ön kızartmasını yaptığınız kabakların içine doldurun. Tekrar sıcak fırına verin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Dereotu ile süsleyip hemen servis yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir