Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 165)

Tarifler

Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası

Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası Malzemeler:  4-5 adet büyük boy turşu 1 kase süzme yoğurt Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası Hazırlanışı:  Turşuyu kalınca dilimleyin. Kırmızı toz biber dışındaki tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Servis tabağına aktardıktan sonra kırmızı toz biber serperek servise hazır edin.

Devamını oku »

Kimyonlu Taze Patates

Kimyonlu Taze Patates Malzemeler: 1 kilo taze patates 1 dal taze biberiye 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1’er çay kaşığı kırmızı pul biber, toz biber 3-4 dal maydanoz 1 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su Kimyonlu Taze Patates Hazırlanışı:  Taze patateslerin kabuğunu soymadan yıkayıp kurulayın. Patatesleri ikiye veya üçe kesin. Geniş bir …

Devamını oku »

Lorlu Marul Sarması

Lorlu Marul Sarması Malzemeler: 20-25 yaprak yağlı marul (kırmızı lolorosso) 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak süt 2 çorba kaşığı kaymak Tuz, karabiber, kırmızı toz biber 1 çorba kaşığı tereyağ Lorlu Marul Sarması Hazırlanışı: Elinizin büyüklüğündeki marul yapraklarını sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Daha sonra süzün. Önce bulgurun üzerine sıcak sütü ekleyin. Şişmesi için 10 dakika bekletin. …

Devamını oku »

Volcano

Volcano Malzemeler:  300 gram bitter çikolata 10 adet yumurta 175 gram toz şeker 175 gram un Volcano Hazırlanışı:  Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurta ve şekeri mikserde çırpın. Un, çikolata ve tereyağını ekleyip mikserde tekrar çırpın. Karışımı yağlanmış fırın kablarına koyun. 300 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip, sıcak sıcak dondurmayla servis edin.

Devamını oku »

Baklava Dilimli Izgara Tavuk

Baklava  Dilimli Izgara Tavuk Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi 5 yemek kaşığı (55 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Baklava  Dilimli Izgara Tavuk Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak ucu yardımı ile tabanından kopmayacak şekilde baklava dilimi gibi kesikler oluşturun. …

Devamını oku »

Acılı Izgara Tavuk Kanatlar

Acılı Izgara Tavuk Kanatlar Malzemeler:  1 kilo tavuk kanat 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi 6 yemek kaşığı (45 ml.) sıvı yağ Yeşil ve sarı biber Marul yaprakları 2 baş büyük boy sarımsak (ızgara için) Acılı Izgara Tavuk Kanatlar Hazırlanışı: Çukur bir kabın içine tavuk kanatlarını Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat …

Devamını oku »

Cevizli Milföy Tatlı

Cevizli Milföy Tatlı Malzemeler: 12 adet hazır kare milföy hamur 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Pudra şeker Kreması İçin: 500 ml. süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 5 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı krema 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı tarçın Süslemek İçin: Ceviz içi Portakal kabuğu …

Devamını oku »

Waldorf Salatası

Waldorf Salatası Malzemeler: 200 gr ceviz 2 adet kereviz 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm veya 1 kahve fincanı kuru üzüm 1 adet büyük boy elma 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı limon suyu Taze çekilmiş tuz ve karabiber 1 adet marul 1 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Waldorf Salatası Hazırlanışı:  Marul yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Kerevizi 1 …

Devamını oku »

Mantarlı Kuzu Şiş

Mantarlı Kuzu Şiş Malzemeler:  1 kilo kuzu şiş 7-8 adet mantar 1-2 adet kapya biber 1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi 12 yemek kaşığı (120 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Mantarlı Kuzu Şiş Hazırlanışı:  Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisini, suyu ve sıvı yağı …

Devamını oku »

Antepfıstıklı Tatlı

Antepfıstıklı Tatlı Malzemeler: Antepfıstıklı Harç İçin:  Yarım çay bardağı tozAntepfıstığı 3 çorba kaşığı toz haline getirilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı toz şeker Çay kaşığını ucu ile tarçın Yeteri kadar süt Hamur İçin: 7 çay bardağı un 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı fındık tozu 125 gram …

Devamını oku »
Deneme bonusu