Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası Malzemeler: 4-5 adet büyük boy turşu 1 kase süzme yoğurt Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası Hazırlanışı: Turşuyu kalınca dilimleyin. Kırmızı toz biber dışındaki tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Servis tabağına aktardıktan sonra kırmızı toz biber serperek servise hazır edin.
Devamını oku »Tarifler
Kimyonlu Taze Patates
Kimyonlu Taze Patates Malzemeler: 1 kilo taze patates 1 dal taze biberiye 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1’er çay kaşığı kırmızı pul biber, toz biber 3-4 dal maydanoz 1 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su Kimyonlu Taze Patates Hazırlanışı: Taze patateslerin kabuğunu soymadan yıkayıp kurulayın. Patatesleri ikiye veya üçe kesin. Geniş bir …
Devamını oku »Lorlu Marul Sarması
Lorlu Marul Sarması Malzemeler: 20-25 yaprak yağlı marul (kırmızı lolorosso) 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak süt 2 çorba kaşığı kaymak Tuz, karabiber, kırmızı toz biber 1 çorba kaşığı tereyağ Lorlu Marul Sarması Hazırlanışı: Elinizin büyüklüğündeki marul yapraklarını sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Daha sonra süzün. Önce bulgurun üzerine sıcak sütü ekleyin. Şişmesi için 10 dakika bekletin. …
Devamını oku »Volcano
Volcano Malzemeler: 300 gram bitter çikolata 10 adet yumurta 175 gram toz şeker 175 gram un Volcano Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurta ve şekeri mikserde çırpın. Un, çikolata ve tereyağını ekleyip mikserde tekrar çırpın. Karışımı yağlanmış fırın kablarına koyun. 300 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip, sıcak sıcak dondurmayla servis edin.
Devamını oku »Baklava Dilimli Izgara Tavuk
Baklava Dilimli Izgara Tavuk Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi 5 yemek kaşığı (55 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Baklava Dilimli Izgara Tavuk Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak ucu yardımı ile tabanından kopmayacak şekilde baklava dilimi gibi kesikler oluşturun. …
Devamını oku »Acılı Izgara Tavuk Kanatlar
Acılı Izgara Tavuk Kanatlar Malzemeler: 1 kilo tavuk kanat 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi 6 yemek kaşığı (45 ml.) sıvı yağ Yeşil ve sarı biber Marul yaprakları 2 baş büyük boy sarımsak (ızgara için) Acılı Izgara Tavuk Kanatlar Hazırlanışı: Çukur bir kabın içine tavuk kanatlarını Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat …
Devamını oku »Cevizli Milföy Tatlı
Cevizli Milföy Tatlı Malzemeler: 12 adet hazır kare milföy hamur 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Pudra şeker Kreması İçin: 500 ml. süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 5 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı krema 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı tarçın Süslemek İçin: Ceviz içi Portakal kabuğu …
Devamını oku »Waldorf Salatası
Waldorf Salatası Malzemeler: 200 gr ceviz 2 adet kereviz 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm veya 1 kahve fincanı kuru üzüm 1 adet büyük boy elma 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı limon suyu Taze çekilmiş tuz ve karabiber 1 adet marul 1 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Waldorf Salatası Hazırlanışı: Marul yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Kerevizi 1 …
Devamını oku »Mantarlı Kuzu Şiş
Mantarlı Kuzu Şiş Malzemeler: 1 kilo kuzu şiş 7-8 adet mantar 1-2 adet kapya biber 1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi 12 yemek kaşığı (120 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Mantarlı Kuzu Şiş Hazırlanışı: Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisini, suyu ve sıvı yağı …
Devamını oku »Antepfıstıklı Tatlı
Antepfıstıklı Tatlı Malzemeler: Antepfıstıklı Harç İçin: Yarım çay bardağı tozAntepfıstığı 3 çorba kaşığı toz haline getirilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı toz şeker Çay kaşığını ucu ile tarçın Yeteri kadar süt Hamur İçin: 7 çay bardağı un 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı fındık tozu 125 gram …
Devamını oku »