Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 147)

Tarifler

Marshmelow Fırında

Marshmelow Fırında İçin Malzemeler:  4 adet hazır bisküvili marshmelow 2 adet kırmızı erik 1 adet şeftali 1 çorba kaşığı damla çikolata Hazırlanışı: Damla çikolatayı ısıya dayanıklı kaba yayın. Üzerine bisküvili marshmelowu yerleştirin. Küp doğranmış meyveleri de aralarına sıkıştırın. 200 dereceye ayarlı fırında, en fazla 5 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirin. Editörün notu: Sade marshmelow ile de bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Tavsiyemiz …

Devamını oku »

Çilek Püreli Hafif Tatlı

Çilek Püreli Hafif Tatlı İçin Malzemeler:  200 gram labne peyniri 1 çorba kaşığı pudra şekeri 100 ml. krema 10-12 adet taze çilek Hazırlanışı: Labneyi, pudra şekeri ve kremayı çukur bir cam kapta mikser yardımı ile iyice çırpın. En son çileği ekleyin, çırpmaya devam edin. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk soğuk servis yapın.

Devamını oku »

Sebzeli Haçapuri

Sebzeli Haçapuri İçin Malzemeler Hamuru İçin: 3 su bardağı tam buğday unu (350 gram) 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 gram) veya 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya 1,5 su bardağı beyaz un (150 gram) 1 adet yumurta 2 su bardağı ılık su (350 ml.) Garnitür İçin: Light beyaz peynir (150 gram ) 1 adet büyük boy kırmızı …

Devamını oku »

Milföy Kasesinde Orman Meyveli Pasta

Milföy Kasesinde Orman Meyveli Pasta İçin Malzemeler : 4 adet hazır milföy hamuru Orman meyvesi Kırmızı meyve marmeladı (böğürtlen, çilek, frambuaz) Muhallebisi İçin: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı un 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Muhallebisi için; Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta …

Devamını oku »

Limon Çanağında Pelte

Limon Çanağında Pelte İçin Malzemeler: 2 adet limonun suyu 1 adet limon rendesi 1 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 3 yemek kaşığı dolusu nişasta Hazırlanışı: Limon suyunu, su ve şekeri kaynatın. Nişastayı çok az soğuk su ile açın ve kaynadıktan sonra nişastalı suyu limon sulu karışımla ince bir şekilde ekleyip koyulaştırın. Tahta kaşık ile karıştın ve soğutun. …

Devamını oku »

Tam Buğday Unlu Lavaş

Tam Buğday Unlu Lavaş İçin Malzemeler Hamuru İçin: 2,5 su bardağı tam buğday unu (300 gram) 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 g) veya 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya 1 su bardağı + 1 çay bardağı çavdar unu (187,5 gram) 2 yemek kaşığı yulaf kepeği (12,5 gram) 2 çay kaşığı tuz (7,5 gram) (isteğe bağlı) 1,5 su …

Devamını oku »

Bulgur Tablaması

Bulgur Tablaması İçin Malzemeler: • 2 su bardağı orta bulgur (ara bulgur) • 1 adet küçük boy soğan • 1 çorba kaşığı domates biber salçası karışımı • 250 gram orta yağlı kıyma • 2 yemek kaşığı un • 1 adet yumurta • Tuz • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon Üzeri için: • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Sebzeli Ekşili Köfte

Sebzeli Ekşili Köfte İçin Malzemeler 500 gram yağsız dana kıyması 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 demet maydanoz 5 dilim dost ekmeği 1 adet yumurta 2 adet kabak 2 adet havuç 5 adet çarliston biber 2 adet patates 400 gram yoğurt 2 adet limon 3 çorba kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber (4 Kişilik) Sebzeli Ekşili Köfte Hazırlanışı …

Devamını oku »

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı İçin Malzemeler: 500 gram yoğurt 2 su bardağı su Yarım demet dereotu 3 dal taze reyhan 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı haspir otu 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu (4-6 Kişilik) Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Hazırlanışı: Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. …

Devamını oku »

Tiramisu

Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler 365 gram yumurta sarısı 365 gram şeker 4 dilim mascarpone peyniri 150 gram Türk kahvesi 300 ml. su 1 paket kedidili bisküvi 150 gram çikolata rendesi (4 Kişilik) Tiramisu Hazırlanışı Yumurta sarıları ile şekeri mikserde çırpın. Krema kıvamına gelen karışıma mascarpone peynirlerini ekleyip iyice karıştırın. Türk kahvesini 300 ml. su ile kaynatın. Kedidili bisküvileri kahve aromalı …

Devamını oku »
Deneme bonusu