Sarma Omlet Malzemeler: 8 adet yumurta 4 tatlı kaşığı zeytinyağı Harç İçin: 1 adet kırmızı biber 1 adet patates 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Sarma Omlet Hazırlanışı: Yumurtaları bir fiske tuzla beraber çırpın. Harcı hazırlamak için; tavaya doğranmış sebzeleri ve zeytinyağını koyarak sebzeleri soteleyin. Sebzeler …
Devamını oku »Tarifler
Kuru Domatesli & Ispanaklı Tortilla
Kuru Domatesli & Ispanaklı Tortilla Malzemeler: Hamur Malzemesi İçin: 1,5 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz Harç İçin: 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet ıspanak 1 adet kuru soğan 6 adet kuru domates Tuz, karabiber, kırmızı biber …
Devamını oku »Tulum Peynirli Grissini
Tulum Peynirli Grissini Malzemeler: 3 su bardağı un 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı yaş maya 1 çay bardağı tulum peyniri 1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin: Haşhaş, anason, susam, çörekotu, biberiye Yarım çay bardağı zeytinyağı Tulum Peynirli Grissini Hazırlanışı: Suyu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini nemli bir bezle …
Devamını oku »Taze Enginar Salatası
Taze Enginar Salatası Malzemeler : 1 adet taze enginar 100 gram Akdeniz yeşilliği 70 gram kurutulmuş domates 25 gram taze bezelye 20 gram parmesan peyniri Tuz ,Fesleğen sos Taze Enginar Salatası Hazırlanışı : Taze Enginar çanaklarını ortadan ikiye bölerek birer santim kalınlığında doğrayın. Akdeniz yeşilliklerini yıkayarak kuru haline getirin. Kurutulmuş domatesleri ince doğrayın, taze bezelyeleri kaynar suda 1, dakika haşlayın …
Devamını oku »Vişne Kompostosu
Vişne Kompostosu Malzemeler: 1 kilo taze vişne 1,5 su bardağı toz şeker 2 litre su Vişne Kompostosu Hazırlanışı: 1.Aşama Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra saplarını çıkartın. Vişne tanelerini, şekeri tencereye alın. Üzerine suyunu ilave edin. 2.Aşama Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Vişneler kaynamaya başlayınca 10 dakika daha ateşte tutun. Ocaktan alın. 3.Aşama Tencereden yeni aldığınız kompostoyu sıcakken …
Devamını oku »Soğuk Kabak Çorbası
Soğuk Kabak Çorbası Malzemeler: 3 adet büyük boy kabak 2 adet orta boy patates 1 adet küçük boy soğan 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı dijon tipi hardal (opsiyonel) 2-3 dal taze nane Tuz, karabiber Soğuk Kabak Çorbası Hazırlanışı: Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine zeytinyağı ilave edin. Sürekli karıştırarak renk almadan soteleyin. Sebzeler iyice şeffaflaşıp yumuşayınca, 8-10 …
Devamını oku »Buzlu Çay
Buzlu Çay Hazırlanışı: Malzemelerim; 1 tutam ıhlamur, 1 tutam nar çiçeği, 2 dilim limon, 1 çubuk tarçın, 1 tutam melisa. Malzemelerin tümünü 1 litre su eklediğim tencereme aktardım ve hemen kaynatmaya başladım. Çayım kaynadıktan sonra ocaktan aldım ve oda ısısında ılınana kadar demlenmeye bıraktım. Ilınınca içine 1 yemek kaşığı bal ekleyip güzelce karıştırdım. İki bardak daha su ilave ettim. Temiz …
Devamını oku »Kabaklı ve Lorlu Börek
Kabaklı ve Lorlu Börek Malzemeler: 1 adet hazır yufka 4 adet orta boy kabak 1 su bardağı lor peyniri Bir kaç dal maydanoz, dereotu, nane,taze soğan 1 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Kabaklı ve Lorlu Börek Hazırlanışı: Kabakları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin, hafifçe tuzlayın ve bir süzgecin üzerine alın. Bir iki saat kabağın suyunun süzülmesini bekleyin. Daha sonra …
Devamını oku »Kabaklı Tatlı Kek
Kabaklı Tatlı Kek Malzemeler: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet kabak 1 su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz içi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 su bardağı un Kabaklı Tatlı Kek Hazırlanışı: Kabakları içlerindeki çekirdekli kısımlarını almamaya çalışarak rendeleyin elinizle fazla suyunu sıkın. Yumurtaları şekerle beraber köpük olana kadar çırpın ardından …
Devamını oku »Hurmalı Fıstık Ezmesi
Hurmalı Fıstık Ezmesi Hazırlanışı: Bir su bardağı ayıklanmış kabuklu fıstığı tavada yağı çıkana kadar hafif hafif kavurdum. Akşamda suda ıslattığım büyük boy hurmalarımın suyunu süzdüm ve kabuklarını soydum. Ve fıstıklar ile hurmaları rondoda iyice ezdim. Ardından 1 tatlı kaşığı bal daha ekleyerek biraz daha tatlandırdım. En son tekrar rondodan geçirdim. Hazırladığım bu nefis hurmalı fıstık ezmesini eğlenceli bir kavanoza aktardım
Devamını oku »