Levrek Izgara Malzemeler: 4-6 kişilik levrek fileto 1 demet kuşkonmaz 2 baş rezene Yarım demet dereotu 50 gram tereyağı Tuz, karabiber Levrek Izgara Hazırlanışı: Kuşkonmazları ve rezeneleri soğuk suyla yıkayın. Tuzlu kaynar suda pişirin. Başka bir tavada tereyağını eritip haşladığınız kuşkonmazları ve rezeneleri soteleyin. Daha sonra karabiber ve dereotu ile tatlandırın. Levrekleri tuz ve karabiber ile tatlandırın. Izgara tavayı iyice …
Devamını oku »Tarifler
Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek
Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek İçin Malzemeler 4 adet kuzu incik Keşkek için: 200 gram buğday Yeterince et suyu 80 gram tereyağı Az tuz 10 adet zeytin 2 adet portakal (4 Kişilik) Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek Hazırlanışı Derin bir tavada tereyağı ile kuzu incikleri kızartın. Kızartma esnasında aromalı sebzeler kullanabilirsiniz (soğan, sarımsak, kereviz sapı). İncikler renk aldıktan …
Devamını oku »Köfteli Çorba
Köfteli Çorba Malzemeler: 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet küçük boy patates 1 dal kereviz sapı 1 kase pişmemiş hazır küçük köfte 5 su bardağı su 1 çorba kaşığı sıvı yağ Köfteli Çorba Terbiyesi İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 çorba kaşığı tereyağı (silme) 1 kahve fincanı krema Yarım limonun suyu Köfteli Çorba …
Devamını oku »Soya Soslu ve Dereotlu Mantar
Soya Soslu ve Dereotlu Mantar Malzemeler: 1 kutu kültür mantarı 1 kahve fincanı soya sosu Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı kimyon 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Soya Soslu ve Dereotlu Mantar Hazırlanışı: Kültür mantarlarını nemli bir bezle silin. Ayrı bir kapta soya sosunu, kimyonu, çok ince zar şeklinde doğranmış kırmızı soğanı ve zeytinyağını karıştırın. …
Devamını oku »Keşli Tagliatelle
Keşli Tagliatelle Malzemeler: 300 gram keş peyniri Tagliatelle makarna 250 gram ceviz 2 yemek kaşığı tereyağı 1 Paket Knorr tatlı kırmızı biberli ve maydanozlu salata sosu Keşli Tagliatelle Hazırlanışı: Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın. Daha sonra kaynayan suya tagliatelle makarnayı ekleyin ve 8 dakika sonra almak üzere kaynamaya bırakın. Bu sırada bir tavaya rendelediğiniz keş peynirini sarı renk alana kadar kavurun. Keşimiz …
Devamını oku »Avokado ve Rokalı Ceviz Salatası
Avokado ve Rokalı Ceviz Salatası Malzemeler: Yarım bardak doğranmış California cevizi 3 çorba kaşığı saf sızma zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı hardal 100 gram bebek roka yaprağı Yarım kırmızı soğan, çok ince doğranmış Yarım kutu karışık Akdeniz yeşilliği 5-6 adet dilimlenmiş çilek 2 adet avokado, küp doğranmış Avokado ve Rokalı Ceviz Salatası Hazırlanışı: Fırınınızı 180 derecede önceden …
Devamını oku »Çikolatalı Milföy Çubukları
Çikolatalı Milföy Çubukları Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 2-3 çorba kaşığı krem çikolata Çikolatalı Milföy Çubukları Hazırlanışı: Milföy hamurlarından bir tanesini tezgahın üzerine alın. Üzerine çikolata krem sürün. Bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında şeritler kesin. Şeritlerden iki tanesini üst üste yerleştirin ve her iki ucundan tutarak birbirlerinin ters yönüne doğru kıvırarak uzatın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kıvırmış olduğunuz …
Devamını oku »Köz Biberli Acı Sos Eşliğinde Biberiyeli Mezgit Köfte
Köz Biberli Acı Sos Eşliğinde Biberiyeli Mezgit Köfte Malzemeler: 300 gram mezgit fileto 1 adet orta boy soğan 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı galeta unu 1 paket çıtır pane harcı 1 dal biberiye 3 dal maydanoz 3 dal dereotu 1 diş sarımsak Tuz, karabiber Yarım limon kabuğu rendesi Kızartmak İçin: Ay çiçek yağı Dip Sos İçin: 2 adet kırmızı biber …
Devamını oku »Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası
Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası Malzemeler: 500 gram balkabağı, küp halinde kesilmiş Tuz 2 adet orta boy kırmızı soğan (soyulmuş ve dörde bölünmüş) 2 su bardağı haşlanmış yabani pirinç 1 kahve fincanı ay çiçeği çekirdeği 1 çay bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı limon suyu Tuz 1 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı ılık su Birkaç dal kişniş, kıyılmış Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası …
Devamını oku »Nohutlu Kabak
Nohutlu Kabak Malzemeler: 1 kilo kabak 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut 4-5 diş sarımsak 2 adet büyük boy domates Tuz Nohutlu Kabak Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuklarını yarım parmaktan biraz daha kalınca doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri zar şeklinde doğrayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı şekerle …
Devamını oku »