Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 143)

Tarifler

Milföy Çubukları

Milföy Çubukları  Malzemeler: 2 adet kare milföy hamuru 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı süt Orta boy şiş çubukları Milföy Çubukları Hazırlanışı: Milföyleri tezgahın üzerine yayın. Üzerine fırça yardımı ile süt sürün, kimyon serpin. Bıçak yardımı ile boyunca üç eşit parçaya kesin. Her iki parçayı şişlere akordeon olacak şekilde büzerek dizin. Yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye …

Devamını oku »

Unsuz ve Şekersiz Kurabiye

Unsuz ve Şekersiz Kurabiye Malzemeler: 2 adet muz 150 gram yulaf ezmesi 50 gram kuru üzüm 4-5 adet büyük boy hurma (tercihen yumuşak olandan) 1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı zencefil 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık Unsuz ve Şekersiz Kurabiye Hazırlanışı: Yulaf ezmesi ve muzları çukur bir kaba alın. Çatal yardımı ile ezmeye başlayın. Kuru …

Devamını oku »

Batırmalık Charmoula

Batırmalık Charmoula Malzemeler: 1 su bardağı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı portakal suyu 4 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı sirke 3 adet közlenmiş kırmızı biber 1 adet taze soğan 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz, karabiber Batırmalık Charmoula Hazırlanışı: Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun …

Devamını oku »

Etli Fırın Taco

Etli Fırın Taco  Malzemeler: 4 adet mısır unlu tortilla Harç İçin: 400 gram biftek 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet kırmızı kapya biber 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz, karabiber Üzeri İçin: 6 yaprak göbek marul 1 çay bardağı kıyılmış …

Devamını oku »

Sarma Omlet

Sarma Omlet Malzemeler: 8 adet yumurta 4 tatlı kaşığı zeytinyağı Harç İçin: 1 adet kırmızı biber 1 adet patates 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Sarma Omlet Hazırlanışı: Yumurtaları bir fiske tuzla beraber çırpın. Harcı hazırlamak için; tavaya doğranmış sebzeleri ve zeytinyağını koyarak sebzeleri soteleyin. Sebzeler …

Devamını oku »

Kuru Domatesli & Ispanaklı Tortilla

Kuru Domatesli & Ispanaklı Tortilla Malzemeler: Hamur Malzemesi İçin: 1,5 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz Harç İçin: 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet ıspanak 1 adet kuru soğan 6 adet kuru domates Tuz, karabiber, kırmızı biber …

Devamını oku »

Tulum Peynirli Grissini

Tulum Peynirli Grissini Malzemeler: 3 su bardağı un 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı yaş maya 1 çay bardağı tulum peyniri 1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin: Haşhaş, anason, susam, çörekotu, biberiye Yarım çay bardağı zeytinyağı   Tulum Peynirli Grissini Hazırlanışı: Suyu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini nemli bir bezle …

Devamını oku »

Taze Enginar Salatası

Taze Enginar Salatası Malzemeler :  1 adet taze enginar 100 gram Akdeniz yeşilliği 70 gram kurutulmuş domates 25 gram taze bezelye 20 gram parmesan peyniri Tuz ,Fesleğen sos Taze Enginar Salatası Hazırlanışı : Taze Enginar çanaklarını ortadan ikiye bölerek birer santim kalınlığında doğrayın. Akdeniz yeşilliklerini yıkayarak kuru haline getirin. Kurutulmuş domatesleri ince doğrayın, taze bezelyeleri kaynar suda 1, dakika haşlayın …

Devamını oku »

Vişne Kompostosu

Vişne Kompostosu Malzemeler: 1 kilo taze vişne 1,5 su bardağı toz şeker 2 litre su Vişne Kompostosu Hazırlanışı: 1.Aşama   Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra saplarını çıkartın. Vişne tanelerini, şekeri tencereye alın. Üzerine suyunu ilave edin. 2.Aşama Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Vişneler kaynamaya başlayınca 10 dakika daha ateşte tutun. Ocaktan alın. 3.Aşama Tencereden yeni aldığınız kompostoyu sıcakken …

Devamını oku »

Soğuk Kabak Çorbası

Soğuk Kabak Çorbası Malzemeler: 3 adet büyük boy kabak 2 adet orta boy patates 1 adet küçük boy soğan 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı dijon tipi hardal (opsiyonel) 2-3 dal taze nane Tuz, karabiber Soğuk Kabak Çorbası Hazırlanışı: Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine zeytinyağı ilave edin. Sürekli karıştırarak renk almadan soteleyin. Sebzeler iyice şeffaflaşıp yumuşayınca, 8-10 …

Devamını oku »
Deneme bonusu