Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 143)

Tarifler

Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi Malzemeler: 5,5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı pirinç unu 2 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı krema   Limonlu Muhallebi Süslemek İçin: Tarçınlı bisküvi Frenk üzümü (veya çilek)   Limonlu Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta ateşte muhallebi …

Devamını oku »

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber (4- 6 Kişilik) Tavuklu Pilav Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini kapatacak kadar …

Devamını oku »

Sütlü Balık

Sütlü Balık İçin Malzemeler;  1 adet 400-450 gram levrek veya çupra 200 gram kültür mantarı 150 gram kaşar peyniri 600 gram süt 100 gram un 50 gram tereyağı Yarım limon 1 çay kaşığı tuz (4 Kişilik) Sütlü Balık Hazırlanışı Balığı kılçıklarından ayırın. Fileto haline getirin. Yıkadıktan sonra derisini çıkarın. Daha sonra bir tencereye koyun.  Ayrıca kılçıklarını da tencereye atın. Üzerini …

Devamını oku »

Patlıcanlı Salata

Patlıcanlı Salata İçin Malzemeler: 2 adet orta boy közlenmiş patlıcan 1 adet büyük boy domates 1 diş sarımsak Yarım demet taze nane 1 çorba kaşığı kapari 1-2 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Tuz Sosu için: 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (2 Kişilik) Patlıcanlı Salata Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası İçin Malzemeler: 1 litre domates suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tarçın (4 Kişilik) Sütlü Domates Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 dakika daha …

Devamını oku »

Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk Malzemeler: 1 adet bütün tavuk 50 gram tereyağı 2 adet büyük boy portakal 2-3 dal taze kekik Tuz, karabiber Kıyılmış maydanoz 5 diş sarımsak   Portakallı Tavuk Hazırlanışı: Temizlenmiş bütün tavuğun içine 1 adet portakalın dilimleri ve taze kekik dallarını yerleştirin. Derisinin üzerinden 5 ayrı bölgede delikler açıp diş sarımsakları bu derilerin altındaki bölgelere yerleştirin. Yakmadan eritip ılınmış tereyağına …

Devamını oku »

Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi İçin Malzemeler: 1 litre süt 5 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket damla sakızı veya 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı (6 Kase İçin) Damla Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Unu, şekeri ve sütü tencereye aktarın. İyice çırpıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz …

Devamını oku »

Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek

Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek İçin Malzemeler: 25 gram çikolata 25 gram tereyağı 15 gram yumurta 10 gram un 3 gram Türk kahvesi 20 gram çikolata sos 20 gram toz şeker (1 Kişilik)  Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını buharda benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Eriyen çikolatalı ve …

Devamını oku »

Simit Üstü Patlıcan

Simit Üstü Patlıcan Malzemeler: 2 adet sokak simidi 1 küçük kase közlenmiş patlıcan 1 adet küçük boy kırmızı soğan 2 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet közlenmiş kırmızı biber 50 gram beyaz peynir   Simit Üstü Patlıcan Hazırlanışı: Sokak simidini enine ikiye kesin. Üzeri için közlenmiş patlıcanı, zar şeklinde doğranmış kırmızı soğanı, kıyılmış maydanozu, doğranmış kapya biberi ve rendelenmiş …

Devamını oku »

Levrek Izgara

Levrek Izgara Malzemeler: 4-6 kişilik levrek fileto 1 demet kuşkonmaz 2 baş rezene Yarım demet dereotu 50 gram tereyağı Tuz, karabiber   Levrek Izgara Hazırlanışı: Kuşkonmazları ve rezeneleri soğuk suyla yıkayın. Tuzlu kaynar suda pişirin. Başka bir tavada tereyağını eritip haşladığınız kuşkonmazları ve rezeneleri soteleyin. Daha sonra karabiber ve dereotu ile tatlandırın. Levrekleri tuz ve karabiber ile tatlandırın. Izgara tavayı iyice …

Devamını oku »