Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 143)

Tarifler

Minik Sandviçler

Minik Sandviçler Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 4+½ su bardağı un Üzeri İçin: 2 adet yumurtanın sarısı   Minik Sandviçler Hazırlanışı: Suyu ve sütü karıştırarak ılınacak şekilde ısıtın. Mayayı hamur yoğurma kabına alıp ısıtılan süt ve su karışımını …

Devamını oku »

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı sirke 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine) Çörek otu   Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Krema haline gelen tereyağının içine sıvı yağı, yumurta sarısını, …

Devamını oku »

Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Malzemeler 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı buğday nişastası 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı damla çikolata   Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı:  Öncelikle pudra şekeri ile sıvı yağı karıştırın. Bu karışıma buğday nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Son olarak unu eleyerek karışıma ilave edin, …

Devamını oku »

Kuzu Etli Bayram Pilavı  

Kuzu Etli Bayram Pilavı  İçin Malzemeler: 50 gram tereyağı 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 adet beyaz soğan 200 gram kuzu eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı badem içi 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kuşüzümü Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 3 su bardağı et suyu 5-6 dal kıyılmış maydanoz (6-8 Kişilik) …

Devamını oku »

Yegane Salata

Yegane Salata Hazırlanışı 4 adet yaprak marul 6 yaprak roka 1 tutam fesleğen 1 tutam reyhan 1 tutam dereotu 1 adet domates 1 adet salatalık (3-4 Kişilik) Yegane Salata İçin Malzemeler Tüm malzemeleri iri iri doğrayın. Nar ekşisi, limon ve zeytinyağı ile hazırladığınız sos ile tatlandırıp servis edin.

Devamını oku »

Al Biber Dolma

Al Biber Dolma İçin Malzemeler 1 adet yumurta 10 gram galete unu 6 adet al biber İçi İçin: 1 adet al biber 1 adet yeşil biber 2 diş sarımsak 200 gram doğranmış kırlangıç balığı 200 gram doğranmış levrek 5 gram krema 10 gram un 1 adet defne yaprağı Tuz, karabiber 5 gram maydanoz 1 yemek kaşığı kapari (5-6 Kişilik) Al …

Devamını oku »

Balık İskender

Balık İskender İçin Malzemeler 60 gram patates 20 gram yoğurt 25 gram domates 100 gram mezgit fileto (1 Kişilik) Balık İskender Hazırlanışı Izgara ettiğiniz mezgitleri ince kibrit şeklinde dilimlediğiniz ve kızgın yağda kızarttığınız patateslerin üzerine dizin. 25 gram domatesi zeytinyağı ile soteleyerek mezgitlerin üzerine dökün. Yanında süzme yoğurt ile servis edin.

Devamını oku »

Levrek Marin

Levrek Marin İçin Malzemeler 1 adet levrek 1 adet elma 1,5 bardak sıvı yağ 2 yemek kaşığı hardal 1 adet limon suyu (5-6 Kişilik) Levrek Marin Hazırlanışı: Levreği kılçıklarından temizleyin ve ince şeritler halinde kesin. Hardal ve yağı yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Limon suyu ile tatlandırın. Elma dilimlerini jülyen kesip, levrek şeritleri ile hazırladığınız sosa yatırın. Levrek marini …

Devamını oku »

Kakaolu Muffin

Kakaolu Muffin Malzemeler: 2 adet yumurta 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker 2 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ 2 Türk kahvesi fincanı yoğurt 6 Türk kahvesi fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı kakao   Kakaolu Muffin Hazırlanışı: Yumurtaları toz şekerle iyice çırpın. Köpük halini alan bu karışıma sıvı yağ ve yoğurt ekleyin. Karıştırmaya devam edin. …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeler: 1 kilo közlenmiş patlıcan 1 küçük kase kiraz domates 1 adet orta boy kırmızı soğan 2 adet közlenmiş kapya biber 50 gram süzme peynir veya lor peyniri 2 adet salatalık Yarım kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon   Közlenmiş Patlıcan Salatası Hazırlanışı: Közlenmiş patlıcanı çukur bir kaba alın. Süzme peyniri, irice doğranmış kapya biberi, tuzu, kimyonu ve kabuğuyla …

Devamını oku »
Deneme bonusu