Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi Yumurtalı Pazı Kavurması İçin Malzemeler: 1 kilo pazı 15 adet arpacık soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 yemek kaşığı kara buğday 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı tuz Yumurtalı Pazı Kavurması Hazırlanışı: Zeytinyağı ve arpacık soğanları soteleyin. Yıkayıp doğradığınız pazıları ve buğdayı ekleyerek, tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyunda pişmesini sağlayın. Buğdaylar piştikten sonra, bir …
Devamını oku »Tarifler
Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası
Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası Tarifi Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası İçin Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 bağ fesleğen (12-15 yaprak) 4 bardak su 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ılık süt Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası Hazırlanışı: Zeytinyağı ve sarımsakları soteleyin. Yıkadığınız fesleğenleri 5 bardak suyun içerisinde pişirin. Yumuşayan fesleğenleri blenderdan …
Devamını oku »Sugar Burger
Sugar Burger Tarifi Sugar Burger İçin Malzemeler: Briyos ekmeği 200 gram tereyağı 100 ml. sıvı yağ 1 kg. un 30 gram tuz 50 gram şeker 40 gram maya 2 adet yumurta 300 ml. süt Ayva Püresi İçin: Sönmemiş kireç 1 kilo ayva 500 gram şeker 500 ml. su Kızarmış Ekmek İçin: 200 ml. krema 200 ml. süt 100 gram yumurta sarısı …
Devamını oku »Ördekli Gnocchi
Ördekli Gnocchi Tarifi Ördekli Gnocchi İçin Malzemeler: 100 gram un ¼ adet yumurta 130 gram patates 2 gram muskat 5 gram tuz 5 gram karabiber 50 gram tereyağı 250 gram ördek göğsü 50 gram portakal 30 gram kereviz 20 gram soğan 5 gram sarımsak 2 gram defne yaprağı 40 gram bbq sos 10 gram mapple şurup 2 gram adaçayı 20 gram …
Devamını oku »Galliard Kebap
Galliard Kebap Tarifi Galliard Kebap İçin Malzemeler: 350 gram dana döş 20 gram kereviz 50 gram soğan 5 gram sarımsak 3 gram defne yaprağı 10 gram tuz 5 gram taze kekik 5 gram taze biberiye 1 adet tırnaklı pide 300 gram patates 200 gram frita yağı 20 gram zeytinyağı 40 gram tereyağı 100 gram domates 1/3 porsiyon domates sos 10 gram …
Devamını oku »Patlıcanlı Taze Mozarella
Patlıcanlı Taze Mozarella Tarifi Patlıcanlı Taze Mozarella İçin Malzemeler: 1 top manda mozarella Yarım armut 2 adet kuşkonmaz 6 adet Antepfıstığı Yarım paket makro filizi 100 gram bostan patlıcan 100 gram kara kabak 8 adet sarı ve kırmızı çeri domates 1 tatlı kaşığı balsamik sirkesi 1 yemek kaşığı çiğ sıkım zeytinyağı 4-5 dal fesleğen yaprakları Patlıcanlı Taze Mozarella Hazırlanışı: Patlıcan, kabak ve …
Devamını oku »Somon Tartar
Somon Tartar Tarifi Somon Tartar İçin Malzemeler: 150 gram somon fileto 10 gram kapari 20 gram mayonez 10 gram hardal 80 gram limon 20 gram zeytinyağı 5 gram maldom tuz 3 gram tane karabiber 1/10 bağ dereotu 10 gram kornişon 30 gram kırmızı soğan 2 gram Frenk soğanı 3 gram zencefil 1/10 bağ taze soğan Yarım avokado 20 gram siyah zeytin …
Devamını oku »Fındıklı Parça Çikolatalı Kurabiye
Fındıklı Parça Çikolatalı Kurabiye Tarifi Fındıklı Parça Çikolatalı Kurabiye İçin Malzemeler: 200 gram tereyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı kakao 3,5 su bardağı un 1 çay bardağı damla çikolata 1 su bardağı fındık Fındıklı Parça Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı: Bir kabın içerisine oda ısısında yumuşamış tereyağını, 2 adet yumurta sarısını, pudra şekerini …
Devamını oku »Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek
Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek Tarifi Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek İçin Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 büyük boy soğan Tereyağı Sıvı yağ Tuz – karabiber – pul biber Baklava yufkası Susam – çörek otu Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek Hazırlanışı: Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin ve soyun. Soğanı rendeleyin. Patlıcanları küçük küçük doğrayın. Yeşil …
Devamını oku »Midye Poğaça
Midye Poğaça Tarifi Midye Poğaça İçin Malzemeler: 500 ml. süt 1 paket yaş maya yada 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 5- 6 su bardağı un 1 yemek kaşığı şeker 1 paket tereyağı 1 adet yumurta Harç İçin: Kıyma Soğan Tuz –karabiber Midye Poğaça Hazırlanışı: Harcı için; Soğanı rendeleyin. Tavaya sıvı yağı ekleyip kızan yağa soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. …
Devamını oku »