Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Acıbademli Puding

Acıbademli Puding

acibademli-puding

Acıbademli Puding Tarifi

Acıbademli Puding İçin Malzemeler:
Yarım litre süt
105 gram toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
3 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1,5 kutu krema (300 ml.)
Taze çilek
2 adet büyük boy acıbadem

Acıbademli Puding Hazırlanışı:
Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı karıştırın, tencereye alıp çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve rendelenmiş limon kabuğu ile tereyağını ilave edin. Mikserle iyice karıştırın. Ilınınca kremayı ekleyin ve pütürsüz bir kıvam alana dek mikserle iyice çırpın. Servis kaselerinin altına ufalanmış acıbadem serpin. Pudingi de üzerine dökün. İsterseniz taze çilekle süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

OKU ➤  Ayın Sahan'ı

Tavsiye

sahan restorant

Ayın Sahan’ı

Ayın Sahan’ında bu ay 1970 yılında kurulan Sahan’ın İstanbul’da; Acıbadem, Caddebostan, Kurtköy ve Ataşehir’de olmak …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir