Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Elmalı Pay

Elmalı Pay

elmali-pay

Elmalı Pay Tarifi

Elmalı Pay İçin Malzemeler:
60 gram tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
¼ su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
Elmalı Karışım İçin:
2 adet büyük boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra şeker

Elmalı Pay Hazırlanışı:
Kabuğunu soyduğunuz elmaları küp küp doğrayın. Kuru üzümü, tarçını, şekeri ekleyip harmanlayın. Küçük bir tavada 5 dakika kadar pişirin. Tereyağını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Oda ısısında bekletilmiş margarini, sütü, sıvı yağı, pudra şekeri, tuzu ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Azar azar unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısını küçük boy yağlanmış tart kalıplarına elinizle bastırarak kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. İçlerine elmalı karışımdan
paylaştırın. Kalan hamurları elinizle açıp iç malzemeyi tamamen kapatacak şekilde özenle yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından çıkarın, hemen pudra şeker serpin. Ilık veya soğuk servis yapın.

#ElmalıPay #pay #elma #ElmalıPayTarifi #ElmalıPayİçinMalzemeler #ElmalıPayHazırlanışı #ElmalıPayNasılYapılır

OKU ➤  Vücuttaki Yağları Yakan Yiyecekler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir