Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 103)

Tarifler

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk (6 Kişilik) Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk İçin Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı sıcak su 2 adet Kent Borringer Tavuk Bulyon 6 çorba kaşığı Aysan Ayçiçek Yağı  1 adet havuç 1 adet dolmalık sarı biber 1 adet kapya biber 1 adet Girit kabağı Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk Hazırlanışı: Pirinci 1 …

Devamını oku »

Yer Fıstıklı Yulaf Kurabiyesi

Yer Fıstıklı Yulaf Kurabiyesi Tarifi Yer Fıstıklı Yulaf Kurabiyesi İçin Malzemeler: 1 su bardağı yer fıstığı 40 gram yüzde 70 bitter çikolata 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı bal 2 su bardağı yulaf 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yarım çay bardağı süt Yer Fıstıklı Yulaf Kurabiyesi Hazırlanışı: Yer fıstıklarını tavada hafifçe kavurun ve kabuklarından ayırarak soğumaya bırakın. Yumurtayı ve balı çırpıcı yardımıyla …

Devamını oku »

Acılı Ekmek Üstü Tarifi

Acılı Ekmek Üstü Tarifi Acılı Ekmek Üstü İçin Malzemeler: 2 dilim çok tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy) 2 adet közlenmiş kapya biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet ceviz içi 1 çay kaşığı acı toz biber 3-4 dal maydanoz 1 diş sarımsak 2-3 dal dereotu Tuz, kimyon Acılı Ekmek Üstü Hazırlanışı: Közlenip kabuğunu soyduğunuz kapya biberleri tezgahın üzerine alın. Bıçak yardımı …

Devamını oku »

Pestolu Nohut Ezmesi

Pestolu Nohut Ezmesi Tarifi Pestolu Nohut Ezmesi İçin Malzemeler: 4 dilim kepekli ekmek 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı tahin 1 çorba kaşığı hazır pesto sos Közlenmiş mini biberler   Pestolu Nohut Ezmesi Hazırlanışı: Haşlanmış nohudun kabuklarını soyup çukur bir kaba alın. Tahini ekleyip çatalla iyice ezin. Hazır pesto sosu da ekleyerek tatlandırın. Ekmekleri tavada her iki tarafını kızartın. Üzerine …

Devamını oku »

Labneli ve Cevizli Ekmek

Labneli ve Cevizli Ekmek Tarifi Labneli ve Cevizli Ekmek İçin Malzemeler: 2 dilim zeytinyağlı ekmek (tercihen yayla ekmeği) 2 çorba kaşığı labne peyniri (tercihen suyu süzülmüş) Yarım avuç ceviz içi 2-3 adet çilek (isteğe göre) Bal Labneli ve Cevizli Ekmek Hazırlanışı: Ekmeği dilimledikten sonra tavada her iki yüzeyini kızartın. Üzerine labne peyniri sürün, ceviz içi serpin. Bal döküp hemen servis yapın. İsteğe göre dilimlenmiş …

Devamını oku »

Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek

Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek Tarifi Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek İçin Malzemeler: 2 dilim bol tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy) 1 adet haşlanmış yumurta 1 adet avokado (tercihen olgun ve yumuşak olandan) 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş havanda ezilmiş sarımsak 5-6 dal kıyılmış dereotu Taze çekilmiş karabiber, kimyon 1 çorba kaşığı beyaz krem peynir Avokadolu ve …

Devamını oku »

Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı

Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı İçin Malzemeler : Tabanı İçin: 1 adet rondoda çekilmiş ekmek 125 gram tereyağı 4 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Kreması İçin: 300 gram labne peyniri 1 çay bardağı toz şeker 200 ml. süt kreması (1 paket) 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı toz jelatin Vişne Sosu İçin: …

Devamını oku »

Bayat Ekmek Helvası

Bayat Ekmek Helvası Tarifi Bayat Ekmek Helvası İçin Malzemeler: 3 su bardağı rondodan çekilmiş bayat ekmek (Kabukları dahil) 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı süt 1 paket vanilya Bayat Ekmek Helvası Hazırlanışı: Bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı sütü kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ılınınca vanilyayı ilave edip karıştırın.  Başka bir …

Devamını oku »

Krutonlu Izgara Sebze

Krutonlu Izgara Sebze Tarifi Krutonlu Izgara Sebze İçin Malzemeler: 5-6 dilim bayat ekmek 2 adet patlıcan 2 adet kabak 2 adet kırmızı biber Zeytinyağı Servis İçin: Domates sos Yoğurt Krutonlu Izgara Sebze Hazırlanışı: Küp şeklinde doğranmış ekmeklerinizi bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Dilerseniz ekmeklerinizin üzerine damak tadınıza göre baharat serpebilirsiniz. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ekmekleri kıtırlaşana kadar kızartın. Patlıcan ve kabakları dilediğiniz …

Devamını oku »

Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap

Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap Tarifi Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap İçin Malzemeler: Kebabı İçin: 400 gram dana eti 200 gram koyun eti 50 gram iç yağı 1 adet orta boy kuru soğan 2-3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz Lavaş İçin: 250 gram un Yarım bayat ekmek (rondoda çekilmiş) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Su Bayat Ekmekten …

Devamını oku »
Deneme bonusu