Soğanlı Kiş (6 Kişilik) Soğanlı Kiş İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 150 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Bir tutam tuz Yarım çay fincanı soğuk su Harcı İçin: Yarım kilo kırmızı soğan 1 çorba kaşığı esmer şeker 350-400 gram mantar Balsamik sirke 1 kutu krema 1 adet yumurta Yarım bardak rende kaşar 2 çorba kaşığı …
Devamını oku »Tarifler
Mercimek Çorbası Tarifi
Mercimek Çorbası (4 Kişilik) Mercimek Çorbası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı sarı mercimek 1 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı siyah mercimek 1,5 litre su 1 çay kaşığı zerdeçal tozu 2 adet büyük boy havuç 1 adet domates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1 çay kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı taze sıkılmış lime suyu …
Devamını oku »Cheesecake
Cheesecake (4 – 6 Kişilik) Cheesecake İçin Malzemeler 280 gram krem peynir 100 gr toz şeker 3 adet bütün yumurta 20 gram nişasta 100 gram krema Crumble İçin: 2 paket eti burçak 200 gram tereyağı 80 gram toz şeker 5 gram tuz Cheesecake Hazırlanışı Krem peynir ve şekeri büyük bir kaba koyup çırpma teli ile çırpın . Un ve vanilyayı …
Devamını oku »Közde Kabaklı Patlıcan
Közde Kabaklı Patlıcan (4 – 6 Kişilik) Közde Kabaklı Patlıcan İçin Malzemeler 8 adet orta boy patlıcan Yarım demet dere otu 200 gram haşlanmış siyah mercimek 4 adet kabak 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı Közde Kabaklı Patlıcan Hazırlanışı Patlıcan ve kabakları elektrikli ızgarada veya mangalda közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra, suyunu salması için 1 saat süreyle bir süzgeçte …
Devamını oku »Akya Balığı Yahnisi
Akya Balığı Yahnisi (4 Kişilik) Akya Balığı Yahnisi İçin Malzemeler 1 kilo akya balığı fileto 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 3 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 250 gram haşlanmış maş fasulyesi 50 gram tereyağı Yarım çay bardağı ay çiçek yağı 1.5 su bardağı sıcak …
Devamını oku »Pavlova Tatlısı
Pavlova Tatlısı (6 Kişilik) Pavlova Tatlısı İçin Malzemeler: 6 adet yumurta akı 350 gram toz şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 tutam tuz Süslemek İçin: Orman meyveleri Pavlova Tatlısı Hazırlanışı Fırını 140 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Elektrikli çırpıcıyı düşük hızda çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Aralıklı …
Devamını oku »Etna Lokum Tarifi
Etna Lokum İçin Malzemeler: 1 Tutam Dağ Kekiği 1 Tutam Biberiye 2 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Tane Karabiber 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı 1 Çay Kaşığı Okyanus Tuzu 1 Yemek Kaşığı Yağsız Süt 5 Adet Orta Büyüklükte Küp Şeklinde Doğranmış Soyulmamış Patates Cafe De Paris ( SOS) 800 Gram Kare Şeklinde Doğranmış Bonfile ( …
Devamını oku »Kayısı Kompostosu
Kayısı Kompostosu Kayısı Kompostosu (6 Kişilik) Kayısı Kompostosu İçin Malzemeler: 1 kilo taze kayısı (kuru kayısı ile de yapabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı limon suyu 8 su bardağı su 6 çorba kaşığı toz şeker 1 dal taze nane 1 avuç ceviz içi Kayısı Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, iri doğranmış ceviz içini ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon …
Devamını oku »Panna Cotta
Panna Cotta (4 Kişilik) Panna Cotta İçin Malzemeler: 1,250 gram krema 250 ml. süt 200 gram şeker 500 gram bitter çikolata 500 gram beyaz çikolata Taze nane Panna Cotta Hazırlanışı: Krema, süt ve şekeri ocakta kaynattıktan sonra çikolataları ekleyin ve arzunuza göre iki renk halinde bardaklara doldurun. Bardakları soğumaya bırakın. Yine arzunuza göre farklı meyvelerle servis edebilirsiniz. #PannaCotta #PannaCottaTarifi #TatlıTarifleri …
Devamını oku »Fırında Sebzeli Çipura Tarifi
Fırında Sebzeli Çipura (4 Kişilik) Fırında Sebzeli Çipura İçin Malzemeler 2 adet çipura 2 adet domates 1 adet yeşil biber 4 diş sarımsak 4 adet mantar 2 yemek kaşığı zeytinyağı 10 adet arpacık soğan 1 adet limon 1 adet kapya biber 10 adet tane karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Fırında Sebzeli Çipura Hazırlanışı Balığı temizleyip fırın tepsisine koyun. Tüm malzemeleri …
Devamını oku »