Ana Sayfa » Tarifler » Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara

Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara

piliç

Malzemeler:
1 adet tavuk göğüs
100 gram haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tahin
1 adet limon
2 dal taze biberiye
1 tutam kekik
1 tutam pul biber
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
5 adet chery domates

Hazırlanışı:
Öncelikle tavuk göğsünü bir kabın içerisinde zeytinyağı limonun yarısı ve baharatlarla güzelce marine edip 10 dakika dinlendirin. Mutfak robotunda veya çırpma teli ile nohutlarınızı, tahin, kalan yarım limon ve biraz zeytinyağıyla püre haline getirin. Baharatını, tuzunu ayarlayıp servis yapacağınız tabağın orta kısmına güzelce yerleştirin. Sarı ve kırmızı biberleri zar büyüklüğünde doğrayıp harmanlayın. 180 dereceye ayarlanmış ve ön ısıtma yapılmış fırınınızda, marine ettiğiniz tavuk göğsünü 20 dakika süreyle pişirin.  Fırından çıkardığınız tavuk göğsünü ince bir şekilde kesip, yapmış olduğunuz nohut püresiyle ve renkli biberlerle süsleyip servis yapın.

OKU ➤  Palamut Izgara

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir