Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri (sayfa 7)

Çorba Tarifleri

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi Yayla Çorbası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 5 su bardağı su 1 kase süzme yoğurt (200 gram) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çorba kaşığı tereyağı Yayla Çorbası Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye 5 bardak suyu aktarın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Yoğurdunuz buzdolabındaysa oda …

Devamını oku »

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Pirinçli Tavuk Çorbası Malzemeleri; Yarım tavuk 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 su bardağı domates rendesi 1 tatlı kaşığı biber salçası 7 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 dal maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber Pirinçli Tavuk Çorbası  Hazırlanışı: Yarım tavuğu iri parçalara kesip tencereye …

Devamını oku »

Kabak Çekirdekli Közlenmiş Balkabağı Çorbası

Kabak Çekirdekli Közlenmiş Balkabağı Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo balkabağı (soyulmuş, ayıklanmış, iri parçalar şeklinde kesilmiş) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan (küp doğranmış) 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil 2 çorba kaşığı kırmızı köri 1 kutu Hindistancevizi sütü 4 su bardağı sebze suyu 1 çorba kaşığı esmer toz şeker Tuz, karabiber Yarım su …

Devamını oku »

Köfteli Taze Bezelye Çorbası

Köfteli Taze Bezelye Çorbası Tarifi Köfteli Taze Bezelye Çorbası İçin Malzemeler: 1 büyük kase taze bezelye içi 4-5 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Köftesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma Tuz, kimyon 1 çorba kaşığı pirinç 1 adet yumurtanın akı 1-2 çorba kaşığı un Sunum İçin: Krema Taze çekilmiş renkli biber Taze fesleğen yaprakları …

Devamını oku »

Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası

Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası Tarifi Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası İçin Malzemeler: Yarım demet körpe arapsaçı 3 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un Yarım çay bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Tuz Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası Hazırlanışı: Arapsaçını yıkayıp temizleyin ve ince kıyın. Pirinci 1 bardak suyla birlikte suyu neredeyse bitinceye kadar hafifçe …

Devamını oku »

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi Tarifi Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi İçin Malzemeler: 2 su bardağı maş fasulyesi 4 yemek kaşığı pirinç 1-2 adet kurutulmuş kırmızı biber 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salça Yarım yemek kaşığı biber salça 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun Yeterli miktarda tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 2 litre su …

Devamını oku »

Siyah Havuç Çorbası

Siyah Havuç Çorbası Tarifi Siyah Havuç Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet kırmızı soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3-4 adet kırmızı havuç 1 adet küçük boy taze patates 3 su bardağı sıcak tavuk suyu Tuz 1 parça taze zencefil (yarım ceviz büyüklüğünde) 1 tatlı kaşığı tereyağı Siyah Havuç Çorbası Hazırlanışı: Kabukları kazınmış havuçları irice doğrayın. Taze patatesi yıkayın, kabuğuyla birlikte küp küp doğrayın. Zencefili …

Devamını oku »

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Sebzeli Mercimek Çorbası İçin Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 litre su 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet küçük boy kereviz 1 adet küçük boy havuç Tuz Sosu İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı Kuru nane, pul biber Sebzeli Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Rendelenmiş havuç ile kerevizi ve suyu …

Devamını oku »

Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası

Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası Tarifi Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası İçin Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 bağ fesleğen (12-15 yaprak) 4 bardak su 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ılık süt Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası Hazırlanışı: Zeytinyağı ve sarımsakları soteleyin. Yıkadığınız fesleğenleri 5 bardak suyun içerisinde pişirin. Yumuşayan fesleğenleri blenderdan …

Devamını oku »

Etli Keşkek Çorbası

Etli Keşkek Çorbası Tarifi Etli Keşkek Çorbası İçin Malzemeler: 1 kilo kuzu gerdan 1 su bardağı dövülmüş buğday 2 adet havuç 2 adet domates Bir kaç dal dere otu 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı 1 adet kapya biber Etli Keşkek Çorbası Hazırlanışı: Buğdayı önceden haşlayın, kuzu etini ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin, kapya biber doğrayın, tereyağında kavurun. Diğer malzemeleri ilave edin. Kavrulan harca suyunu verin. …

Devamını oku »