Malzemeler:
1 litre süt
500 ml. krema
450 gram toz şeker
6 adet yumurta
200 gram un
100 gram irmik
30 gram tereyağı
1 paket vanilya
Sütlü Şurup İçin:
1 litre süt
500 ml. krema
450 gram toz şeker
Sütlü Revani Hazırlanışı:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
Beyaz kısımlarını mikserle kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Sarısını ilave edip karıştırmaya devam edin.
Unu, irmiği ve vanilyayı ekleyin. Spatula ile pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
Şurubu için; Tüm malzemeyi iyice çırpın. Kısık ateşte, birkaç taşım kaynatın. Ocaktan alın, fırından çıkardığınız revaninin üzerine sıcak sıcakdökün. Birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre çilek, rendelenmiş Hindistancevizi ve file Antepfıstığı ile süsleyerek servise hazır edin.