Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Sütlü Revani

Sütlü Revani

sutlurevani

Malzemeler:

1 litre süt

500 ml. krema

450 gram toz şeker

6 adet yumurta

200 gram un

100 gram irmik

30 gram tereyağı

1 paket vanilya

Sütlü Şurup İçin:

1 litre süt

500 ml. krema

450 gram toz şeker

 

Sütlü Revani Hazırlanışı:

Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.

Beyaz kısımlarını mikserle kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Sarısını ilave edip karıştırmaya devam edin.

Unu, irmiği ve vanilyayı  ekleyin. Spatula ile pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

Şurubu için; Tüm malzemeyi iyice çırpın. Kısık ateşte, birkaç taşım kaynatın. Ocaktan alın, fırından çıkardığınız revaninin üzerine sıcak sıcakdökün. Birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre çilek, rendelenmiş Hindistancevizi ve file Antepfıstığı ile süsleyerek servise hazır edin.

OKU ➤  Karaköy’ün Yeni Ritmi: WOM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir