Fotoğraf: Hande Göksan
Malzemeler:
1 kilo sivri biber
2 kilo domates (tercihen kırmızı olanı)
2 baş sarımsak
4 çorba kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı sirke
Hazırlanışı:
Biberleri yıkayıp süzün. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları diş diş ayıklayıp kabuklarını temizleyin. Doğranmış domatesleri, sarımsakları, zeytinyağını, sirkeyi ve tuzu bir kapta karıştırın. Sterilize edilip iyice kurulanmış kavanozlara önce 2 parmak kadar karışımı sonra da sivri biberleri dizin. Üzerini kapatacak kadar tekrar karışımı ilave edin. Kavanozu sıkıca kapatın. Rutubet almayan soğuk bir ortamda birkaç hafta muhafaza edebilir, sofralarınızda sunacağınız farklı bir turşu elde etmiş olursunuz.
Aklınızda Bulunsun:
Sivri biberleri isteğe göre acı veya tatlı olarak değerlendirebilirsiniz. Tercihinizi hem acı biber hem de tatlı biberle değerlendirecekseniz, kavanozlara ayrı ayrı hazırlayıp, üzerlerini etiketle işaretleyebilirsiniz. Bu turşudaki en önemli püf noktası, hiç su katılmamasıdır. Salça, turşu, reçel gibi uzun sürede kullanabileceğiniz bu tür gıdaları çok temiz kavanozlarda muhafaza etmeniz gerekiyor. Özellikle kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olun.



