Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Şölen Tadında Yemekler

by Yemek Zevki Editör
10 Temmuz 2017
in Tarifler, Tatlı Tarifleri
473 20
0
Şölen Tadında Yemekler
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Şölen Tadında Yemekler

Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün şeflerinden Serkan Yaman bize hem geleneksel, hem yapımı ve malzemesini bulması kolay et yemekleri tarifleri paylaştı. Geleneksel tatlılar ise yine aynı ekipten şef Ercan Yıldız’a ait…

 

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

Prodüksiyon: İnci BAK

 Şölen Tadında Yemekler

Şekerpare

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

200 gram margarin

1 su bardağı pudra şekeri

4 çorba kaşığı irmik

2 adet yumurta

4 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

Yarım limonun suyu

 

Hazırlanışı:

Oda ısısında yumuşamış margarini, pudra şekerini, irmiği, yumurtaları, kabartma tozunu ve vanilyayı yoğurma kabına alın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak fotoğrafta gördüğünüz gibi elinizle yassılaştırarak şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, kızarıncaya kadar pişirin.

Şerbeti için; Şekeri ve suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Yarım limonun suyunu ekleyerek birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pişen şekerpare hamurlarını fırından alın. 5 dakika oda ısısında beklettikten sonra ılınan şerbetini üzerlerine gezdirin. Tepsinin üzerini kapatıp oda ısısında soğumaya bırakın. Dilerseniz üzerine Antep fıstığı içi serpin, kaymakla birlikte servis yapın.

 

Tags: beslenmeBitter Çikolatalı ProfiterolDiyetDondurmaŞekerpareŞekerpare Hazırlanışıtatlı
Previous Post

Etli Yaprak Sarması

Next Post

Un Helvası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Un Helvası

Un Helvası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki