Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Soğan Çorbası

by Yemek Zevki Editör
20 Ağustos 2015
in Çorba Tarifleri, İftar Yemekleri
478 15
0
Soğan Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

soğan-çorbası-yemek-zevkiSoğan Çorbası İçin Malzemeler

5 adet orta boy soğan

3 yemek kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet et suyu tableti yada 1 çay bardağı et suyu

3 su bardağı su

1 çay bardağı krema

2 adet defne yaprağı

Tuz

Karabiber

Üzeri İçin:

1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

2 adet tost ekmeği

(8 kişilik)

Soğan Çorbası Hazırlanışı

Soğanları tereyağında  ve zeytinyağında kavurun. Kavrulan soğanları ateşten alın içine su ve et suyunu ilave edin. Tekrar ateşe koyarak kaynamasını sağlayın. Defne yaprağı, karabiber ve tuzu ilave edin yaklaşık 20 dakika pişirin. Kremaya bir miktar çorba suyundan ilave edip ılık hale getirdikten sonra çorbaya katın.

Defne yaprağını çorbanın içinden çıkarın. Tüm çorbayı blenderdan geçirin ve pürüzsüz hale getirin. 5 -7 dakika daha kaynatın. Tost ekmeklerini küp küp doğrayın ve bir tavada ya da fırında kızartın. Çorba piştikten sonra servis kasesine alarak, kaşar peyniri ve kruton (ekmek küpleri) ile servis edin.

 

Özlem Mekik’ten tavsiyeler:

  • Soğanların önceden kavrulursa soğanın kokusunun azalmasını sağlar.
  • Blender çorbanın kıvamını daha pürüzsüz olmasını sağlar, arzuya göre blender kullanımı yapılmayabilir.
Tags: iftarramazanramazan sofrasısahurSoğan ÇorbasıSoğan Çorbası nasıl hazırlanır?soğan çorbası tarifyemek zevki
Previous Post

Tahinli Tatlı Çörek Video

Next Post

Baharatlı Tavuk Köftesi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Baharatlı Tavuk Köftesi

Baharatlı Tavuk Köftesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki