5 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet et suyu tableti yada 1 çay bardağı et suyu
3 su bardağı su
1 çay bardağı krema
2 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 adet tost ekmeği
(8 kişilik)
Soğan Çorbası Hazırlanışı
Soğanları tereyağında ve zeytinyağında kavurun. Kavrulan soğanları ateşten alın içine su ve et suyunu ilave edin. Tekrar ateşe koyarak kaynamasını sağlayın. Defne yaprağı, karabiber ve tuzu ilave edin yaklaşık 20 dakika pişirin. Kremaya bir miktar çorba suyundan ilave edip ılık hale getirdikten sonra çorbaya katın.
Defne yaprağını çorbanın içinden çıkarın. Tüm çorbayı blenderdan geçirin ve pürüzsüz hale getirin. 5 -7 dakika daha kaynatın. Tost ekmeklerini küp küp doğrayın ve bir tavada ya da fırında kızartın. Çorba piştikten sonra servis kasesine alarak, kaşar peyniri ve kruton (ekmek küpleri) ile servis edin.
Özlem Mekik’ten tavsiyeler:
- Soğanların önceden kavrulursa soğanın kokusunun azalmasını sağlar.
- Blender çorbanın kıvamını daha pürüzsüz olmasını sağlar, arzuya göre blender kullanımı yapılmayabilir.