Malzemeler:
1 su bardaı yourt
Yarım su bardaı sıvı yağ
200 gram tereyaı 1 su bardaı şeker
2,5 su bardaı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
3 adet büyük boy şeftali
2 tatlı kaşıı şeker
1 çay kaşıı tarçın
Hazırlanışı:
Küp şeklinde kesip buzdolabında iyice souttuunuz tereyaı ile sıvı yaını karıştırın. Bu karışıma yourdu, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Son olarak elenmiş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarın, buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru tart kalıbına yayın.
Hamurun üzerlerine çatal yardımıyla hafifçe delikler oluşturun ki pişerken kabarmasın. Tart hamurlarını kalıba yaydıktan sonra tekrar buzlua aktarın. 10 dakika beklettikten sonra üzerlerine dilimlenmiş şeftalileri yayın. Şeker ile tarçını serpin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin. İstee göre frenk üzümü eşliinde servis edebilirsiniz.
#tart #şeftali