Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Sebzeli Tavuk
Sebzeli Tavuk

Sebzeli Tavuk

Malzemesi:

Sebzeli Tavuk

1,250 grambütün tavuk

2 şer adet kabak, havuç, patates

2 şer adet kırmızıbiber, çarliston biber

2 yemek kaşığı konserve mısır

2 yemek kaşığı konserve bezelye

1 limon suyu

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 dal biberiye

Yeteri kadar tuz, kekik, karabiber

Sebzeli Tavuk Tarifi:

Tavuğu süsleyip temizleyin. İnce yıkadıktan sonra limon suyu, kekik, tuz ve karabiber karışımı ile ovun. Tavuğu fırın tepsisine alıp bir çay bardağı su ekleyin. 200 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Pişerken ara sıra tepsideki sudan üzerine gezdirin. Tabak, havuç ve patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Az su ile 10 dakika haşlayıp süzün. Kırmızıbiber ve çarliston biberi iri parçalar halinde doğrayıp mısır, bezelye ile bütün sebzeleri karıştırıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda 5 dakika soteleyin. Kekik, tuz ve biberiye ile tatlandırın. Yarısını tavuğun içine yarısını tepsiye koyup tekrar fırında 15 dakika pişirip servise sunun.

Bir Yorum

  1. nonicim e7ok teşekkfcrler,sen bizi gf6rfcp te korkma emi!kuzu gibi bir sfcrfc daha bebek var aslında, senin ebeeklbr onlardan olsunne sen ne de yavruların Terrible Bişey olmayın.sevgiler benden sana kucak dolusu:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir