Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Sebzeli Tavuk

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tavuk Yemekleri
483 10
1
Sebzeli Tavuk

Sebzeli Tavuk

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi:

Sebzeli Tavuk

1,250 grambütün tavuk

2 şer adet kabak, havuç, patates

2 şer adet kırmızıbiber, çarliston biber

2 yemek kaşığı konserve mısır

2 yemek kaşığı konserve bezelye

1 limon suyu

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 dal biberiye

Yeteri kadar tuz, kekik, karabiber

Sebzeli Tavuk Tarifi:

Tavuğu süsleyip temizleyin. İnce yıkadıktan sonra limon suyu, kekik, tuz ve karabiber karışımı ile ovun. Tavuğu fırın tepsisine alıp bir çay bardağı su ekleyin. 200 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Pişerken ara sıra tepsideki sudan üzerine gezdirin. Tabak, havuç ve patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Az su ile 10 dakika haşlayıp süzün. Kırmızıbiber ve çarliston biberi iri parçalar halinde doğrayıp mısır, bezelye ile bütün sebzeleri karıştırıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda 5 dakika soteleyin. Kekik, tuz ve biberiye ile tatlandırın. Yarısını tavuğun içine yarısını tepsiye koyup tekrar fırında 15 dakika pişirip servise sunun.

Previous Post

Baklalı Bezelyeli Kuskus

Next Post

Galetalı Piliç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Galetalı Piliç

Galetalı Piliç

Comments 1

  1. Pranom says:
    14 yıl ago

    nonicim e7ok teşekkfcrler,sen bizi gf6rfcp te korkma emi!kuzu gibi bir sfcrfc daha bebek var aslında, senin ebeeklbr onlardan olsunne sen ne de yavruların Terrible Bişey olmayın.sevgiler benden sana kucak dolusu:)

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki