Malzemesi
• 4 adet küçük havuç
• 4 adet körpe kabak
• 2 adet patlıcan
• 100 gram sultani bezelye
• 100 gram çalı fasulye
• Yarım demet maydanoz
• 1 adet limonun suyu
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 diş sarımsak
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• Tuz
• Servis için marul yaprakları
Sebze Salatası Tarifi;
Havucu kazıyın. Verev ince doğrayın. Kabağı yıkayın. Kabuklu olarak verev ince doğrayın. Patlıcanı da kabuklu olarak verev ince doğrayın. Bezelyelerin kılçıklarını alıp ikiye kesin. Fasulyeyi 3 santim boyunda kesin. Tencerede, kaynar suda sebzeleri ayrı ayrı sıra ile hafif dirice haşlayıp süzün. Hepsini aynı kaba alın. Soğutun. Bir kasede zeytinyağı, tuz, ezilmiş sarımsak, kimyon, limon suyunu karıştırın. Maydanozu ince kıyın. Tüm malzemeyi karıştırın. Marul yapraklarının üzerinde servis edin.