Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Sarma Beyti

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tarifler
483 10
0
Sarma Beyti

Sarma Beyti

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Sarma Beyti

Malzemesi
• 800 gram et (bıçak kıyması dana eti)
• Sarımsak
• Maydanoz
• 200 gram kuzu boşluğu
• 200 gram kuyruk (bıçak kıyması)
• 150 gram rende kaşar
• Bulgur pilavı
• 4 adet lavaş ekmeği
• Yeterli miktarda tereyağı

Sarma Beyti Tarifi:
Kıymayı yoğurun, yeterli miktarda tuz, maydanoz ve sarımsakla
iyice harmanlayıp, terbiyelenmeye bırakın. Mangal ateşiniz hazır
olunca, yassı bir kebap şişine kıymayı saplayın ve pişirin. Pişen
kebabı önceden hazırladığınız lavaş (açık pide) pidenin arasına
sıkıca sarın. Boşluk kalmadan sardığınız dürümü, aynı oranda,
belli aralıklarla doğrayın. Dilimlediğiniz dürümleri, servis tabağına
koyduğunuz bulgur pilavının üzerine dizin. Rendelenmiş
kaşar peynirini üzerinde gezdirin. Üzerine birkaç küçük parça
tereyağı dizin ve bu şekilde fırına verin. Kaşarlar eriyince beytiyi
fırından çıkarın ve servis aşamasına geçin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Közlenmiş Patlıcan Mücveri

Next Post

Turunç Reçeli

Yemek Zevki Editör

Next Post
Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki