Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Sakızlı Fırın Sütlaç

by Yemek Zevki Editör
10 Haziran 2015
in Tatlı Tarifleri
458 35
0
Sakızlı Fırın Sütlaç
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sakızlı-fırın-sutlac-yemek-zevki

Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeler;

1 litre süt
250 gram toz şeker
50 gram nişasta
1 adet şekerli vanilin
1 adet yumurta sarısı
1 adet damla sakızı
30 gram pirinç

(4 Kişilik)

Hazırlanışı
Süt, şeker ve vanilyayı tencereye koyup kaynatın. Ayrı bir küçük tencerede pirincin üzerine su ekleyip altını yakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kaynayan pirinci sütün içine ilave edin. Damla sakızını ve yumurta sarısını ekleyin. Nişastayı az su ile küçük bir kapta çırpıp yavaş yavaş sütlaca yedirin. 200 dereceye ayarladığınız fırını sadece üstten kızartma moduna alın. Sütlacı güveçlere yada folyo kaseye koyup fırın tepsisine dizin. Tepsinin altına 1 parmak kadar su koyun. Bu şekilde fırına sürün. Üstleri kızarınca fırından alın.

Tags: Sakızlı Fırın SütlaçSakızlı Fırın Sütlaç HazırlanışıSakızlı Fırın Sütlaç MalzemelerSakızlı Fırın Sütlaç TarifiSakızlı Fırın Sütlaç Yapımısütlaçtatlıyemek tarifleriyemek zevki
Previous Post

Otlu Gözleme

Next Post

Paçanga Böreği

Yemek Zevki Editör

Next Post
Paçanga Böreği

Paçanga Böreği

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki