Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Sakızlı Fırın Sütlaç

Sakızlı Fırın Sütlaç

sakızlı-fırın-sutlac-yemek-zevki

Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeler;

1 litre süt
250 gram toz şeker
50 gram nişasta
1 adet şekerli vanilin
1 adet yumurta sarısı
1 adet damla sakızı
30 gram pirinç

(4 Kişilik)

Hazırlanışı
Süt, şeker ve vanilyayı tencereye koyup kaynatın. Ayrı bir küçük tencerede pirincin üzerine su ekleyip altını yakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kaynayan pirinci sütün içine ilave edin. Damla sakızını ve yumurta sarısını ekleyin. Nişastayı az su ile küçük bir kapta çırpıp yavaş yavaş sütlaca yedirin. 200 dereceye ayarladığınız fırını sadece üstten kızartma moduna alın. Sütlacı güveçlere yada folyo kaseye koyup fırın tepsisine dizin. Tepsinin altına 1 parmak kadar su koyun. Bu şekilde fırına sürün. Üstleri kızarınca fırından alın.

OKU ➤  Tatlı Sürprizler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir